Menu

Bonaire National Park bezoeken? Dit moet je vooraf weten

Washington Slagbaai National Park is hét natuurpark op Bonaire. Het beslaat ongeveer een derde van heel het eiland en is dus behoorlijk groot. Veel mensen slaan het park over wanneer ze voor korte periode op het eiland zijn. Maar dit is zo’n gemiste kans! Zeker voor natuurliefhebbers is dit een must-see tijdens je vakantie en een van de activiteiten die je niet mag missen op Bonaire. Het park is ontzettend mooi en ligt aan de noordelijke kust waar je prachtige vergezichten kunt zien van de ruige kustlijn en de zee. We hebben Washington Slagbaai twee keer bezocht en hebben beide keren zoveel genoten van de schitterende natuur. Ook kun je hier gaan wandelen, dieren spotten, snorkelen en duiken. Genoeg te doen dus! Ga je binnenkort ook een bezoekje brengen aan Washington Slagbaai National Park? Check dan vooraf even deze tips om het beste uit je bezoek te halen.

Het National Park op Bonaire bezoeken? 9 handige tips!

1. Om het park te bezoeken heb je een Nature Tag nodig

De Stichting Stinapa zorgt voor het National Marine Park en het National Park op Bonaire. Als je op het eiland wilt gaan duiken en/of snorkelen moet je dus een nature tag aanschaffen. Als je deze al beide al hebt dan scheelt het op je toegangskaart en anders is de entree 45 dollar per persoon. Let op dat je wel je paspoort meeneemt als je het park bezoekt, want je moet je identificeren. Ook wordt het kenteken van je pick-up genoteerd. Je rijdt dus met je pick-up door het park. Omdat de wegen onverhard zijn, mogen niet alle auto’s het park in. Je hebt een jeep of pick-up of auto met een 4 wheeldrive nodig. Let op, je kunt op de wegen niet harder dan 25 km/h rijden. Met een gewone hatchback of scooter kom je er dus niet in! Houd hier rekening mee.

2. Bezoek Bonaire National Park zo vroeg mogelijk

Het park is open van 8.00 uur tot 17.00 uur. Na 14.30 uur mag je het park niet meer in! Er zijn twee routes waarvoor je kunt kiezen om het park te verkennen. Een korte route en een lange route. In het park is er eenrichtingsverkeer, dus je kunt niet terugrijden. Als je net als wij geen genoeg krijgt van mooie uitzichten zul je vaker stops maken. Dat betekent dat je voor de lange route zeker op een hele dag moet rekenen. De korte route zou je in een halve dag kunnen doen, maar dan moet je wel racen langs alle bezienswaardigheden en fotospots. Zorg er trouwens ook voor dat je tank nog half vol is tijdens je bezoek. Het park is overigens een perfecte locatie voor fotoshoots, aan mooie achtergronden, strandjes en unieke rotsformaties geen gebrek.

3. Neem je eigen lunch mee

Neem genoeg te eten en drinken mee want in het park zelf vind je geen restaurants of andere faciliteiten. Hapjes, snacks, je picknick mand etc. Alleen bij de ingang en uitgang heb je toiletten, dus in de rest van het park zul je de natuur in moeten. Houd hier ook rekening mee!

4. Neem genoeg water mee

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er in het park geen winkeltjes of restaurants aanwezig. Neem dus genoeg water mee voor de hele dag. Minimaal twee liter per persoon. De zon op Bonaire is behoorlijk heftig en je wilt niet uitdrogen!  

5. Pak je strandtas met snorkelspullen

Het park heeft enkele prachtige snorkelplekken, dus neem je snorkelgear mee om hier een kijkje te nemen in het onderwaterleven. Vergeet ook niet je zonnebril, strandlaken, zonnebrand en petje, want de zon is aardig fel. In het park heb je zowat nergens een schaduwplekje dus be prepared! En natuurlijk ook je wandelschoenen meenemen als je wilt gaan wandelen.

6. Check het weer voordat je het park bezoekt

Heeft het de dag ervoor geregend of gaat het op de dag zelf regenen? Dan kan de weg ondoorgaanbaar zijn. Je wilt niet vast komen te zitten dus check het weer wanneer je je bezoek plant. Je kunt gerust het park bellen om te vragen hoe het zit met de wegen. Tijdens onze vakantie was de grote route in het park na tropische storm Bonny een week dicht namelijk!

7. Wat kun je allemaal doen in het national park?

Je kunt gaan mountainbiken, vogels spotten, de Brandaris beklimmen, hiking trails gaan doen, het museum bezoeken, snorkelen, duiken, ruïnes en geologische rotsformaties bekijken. Rondstruinen op de prachtige baaien en strandjes vond ik het leukst om te doen. De ruwe natuur is hier zeer indrukwekkend om te zien. Zeker voor de fotografen onder ons een mooie plek om plaatjes te schieten.     

8. Houd rekening met de tijd

Vergis je niet, vanaf het laatste punt bij Wayaka en Slagbaai is het nog zeker 40 minuten rijden om het park uit te komen. Plan je dag dus goed in, op welke plekken wil je langer blijven om te genieten. Het zou zonde zijn om door het park heen te moeten crossen omdat je anders niet op tijd buiten bent!

9. Na het bezoeken van Washington Slagbaai National Park Bonaire

Je kunt op de terugweg lekker gaan eten in Rincon bij Posada Para Mira of je pakt de weg naar het Gotomeer. Dit plekje deed ons denken aan Santa Martha Baai op Curaçao en ook kun je hier flamingo’s spotten van dichtbij. Dit is erg mooi om te zien, dus als je nog energie of tijd hebt, zeker een aanrader!

Ook op vakantie naar Bonaire?

Lijkt het je wel wat om op vakantie naar Bonaire te gaan? Je vliegt in ongeveer 9,5 uur van Amsterdam naar Bonaire. Boek een vliegticket met KLM of vergelijk eerst alle goedkope vluchten op Skyscanner.
Wil je lekker onbezorgd op vakantie? Bekijk dan hier het aanbod van de kant-en-klare pakketreizen van TUI. Zelf een hotelletje regelen? Dat doe je het beste via Booking.com. Op Bonaire heb je echt een huurauto nodig, deze boek je gemakkelijk bij Sunny Cars.

Bekijk hier alle actuele aanbiedingen bij:

Meer lezen over Bonaire?

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.