Menu

Boxing Sisters Review: mijn eerste ervaring met het boksen!

Stap uit je comfortzone en ga boksen!

De enige vorm van sport die mij ooit heeft aangesproken naast yoga is het boksen. Dat zijn wel twee uitersten zul je denken, heel passief versus heel actief. Ik kon alleen nooit iemand zo ver krijgen om met mij mee te gaan naar een proefles boksen. Eén keer was het bijna zover, maar mijn vriendin kreeg last van haar knie waardoor mijn plan op het laatste moment helaas toch in het water viel. Want alleen gaan durfde ik niet. Tot 2020: het begin van een nieuw jaar en een nieuw decennium, de tijd van goede voornemens. Het roer moest om. Deze keer wilde ik het écht gaan doen en bleef het niet alleen bij praatjes. Ik gaf mezelf op voor de eerste training! Lees hier mijn review van Boxing Sisters Den Haag en mijn eerste ervaring met het boksen.

Vrouwen die in acht weken willen leren boksen

Wonder boven wonder zag ik opeens een advertentie van Boxing Sisters in mijn Facebook feed. Boxing Sisters in Den Haag was op zoek naar ‘Vrouwen die in acht weken willen leren boksen’! De cursus werd verzorgd door een professioneel oud Nederlands Kampioen bokser. Dat klonk wel heel stoer! Dit kon geen toeval zijn. Dit was het universum die mij een duwtje gaf om mijn grenzen te verleggen.

Iedereen is een ‘Million Dollar Baby’

Ik was enthousiast om iets nieuws te gaan ondernemen. Ik besloot er gewoon voor te gaan en deze keer niet te wachten op anderen. Deze actie was behoorlijk uit mijn comfortzone! Ik heb me toen aangemeld bij Boxing Sisters in Den Haag. Het ging eindelijk gebeuren, ik ging op boksles! Het was één van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen! Wat een power rush en adrenaline voelde ik na mijn eerste les! Voor het eerst in mijn leven kreeg ik energie van het sporten. Wie had dat gedacht! Dat was eerder wel anders, dan kon je me van de grond vegen van uitputting na een fitnessles of cardiosessie in de gym.  

Bootcamp training

Tijdens de training leer je veel basis technieken van het boksen. Nooit geweten dat er zoveel techniek bij komt kijken en dat deze sport veel moeilijker is dan je zou denken. Het is niet alleen een kwestie van rake klappen uitdelen, er zit techniek achter! Ook maakt conditietraining een belangrijk onderdeel uit van de les. Je uithoudingsvermogen in de ring valt of staat hierbij! Daarom bestaat iedere les uit bokstechnieken in combinatie met een mini bootcamp-training met push-ups, squats, jumping-jacks, burpies (ik haat burpies) en 20 verschillende buikspieroefeningen om je core te trainen.

Boksen is een intensieve sport waarbij je je hele lichaam traint en transformeert. Na twee weken merkte ik in de spiegel al op dat ik er strakker en gespierder begon uit te zien, niet te geloven! Als je snel fit wilt worden is boksen echt perfect, je krijgt er een topconditie van. En dat terwijl je maar twee keer een uur per week traint en dat ene uurtje vliegt voorbij, voordat je het weet.  

Boksen: een mentale sport

Het boksen is bovendien een mentale sport. Je moet echt je hersens gebruiken in deze sport want dit heb je nodig voor je hand-oog coördinatie. Je wordt getraind om je te focussen. Als je niet geraakt wil worden door je tegenstander moet je heel goed opletten. Nu snap ik waarom een bokswedstrijd bestaat uit korte rondes van slechts 3 minuten! Iedere seconde lijkt namelijk een eeuwigheid te duren als je in de ring staat! Het kost je zoveel inspanning en concentratie, mentaal en fysiek, om jezelf goed te verdedigen en ook nog eens kansen te zien en benutten om je tegenstander te raken. Na drie minuten ben je gewoon uitgeput. Boksen is vakmanschap!

Link tussen vechtsport en zelfvertrouwen

Ik was vroeger erg meegaand en probeerde altijd anderen het naar de zin te maken. Jawel, ik was een echte people pleaser! Sinds ik op boksen zit, is dit wel veranderd. Waar ik in het verleden wijs mijn mond hield, om anderen maar niet te kwetsen of om de lieve vrede te bewaren, ben ik nu eerder geneigd terug te slaan. Niet letterlijk hoor, maar figuurlijk! Opkomen voor mezelf gaat nu veel gemakkelijker. Ik kan mijn grenzen beter aanvoelen en bewaken. Door het boksen voel ik mij steviger in mijn schoenen staan. Dus ja, er is duidelijk een link tussen vechtsport en zelfvertrouwen.

For Women only

Wat ik zo fijn vind aan Boxing Sisters is dat de groep uitsluitend uit vrouwen bestaat. Harde klappen zul je dus niet krijgen. Nee hoor, just kidding! Je voelt je gewoon veiliger en vertrouwd tijdens het sporten. Ook heb ik voor het eerst ervaren hoe leuk het kan zijn om sport in teamverband te beoefenen. De groep is zo energiek en enthousiast dat je elkaar alleen maar motiveert om het beste uit jezelf te halen. Overigens sluit je de cursus van 8 weken af met een examen waarbij je drie keer anderhalve minuut tegen de trainer moet boksen. Na afloop krijg je ook nog een certificaat van deelname. Een mooie bekroning op het harde werk!    

There’s a little Rocky inside each one of us

unknown

Empowerment

Na iedere boksles voelde ik mij zo goed en lekker in mijn vel. Het boksen geeft mij een voldoening en empowerment die ik uit geen enkel andere sport haal. Na acht weken boksen voelde ik mij fitter, vrolijker en meer in balans. Ik kon alle frustraties die ik had eruit gooien, letterlijk eruit slaan. Dat geeft zo’n lekker gevoel! Het is echt een goede manier om stoom af te blazen en te destressen na je drukke dag. Boksen is gewoon een toffe sport en heel erg stoer! Daarom mis ik het nu zo enorm. Ik kan niet wachten totdat we weer los mogen! Tot die tijd vermaak ik me met het indringende levensverhaal van rolmodel Lucia Rijker, Bokser en Boeddhist.

En jij, heb je ook zin gekregen om uit je comfortzone te stappen? Wat is jouw ervaring met boksen, laat het me weten in de comments hier beneden.

Meer lezen over lifestyle? Lees dan ook:

2 Comments

 • Marijke Vos
  29 maart 2021 at 10:51

  Zo herkenbaar wat je schrijft Mila, en wat krijg ik door het lezen van jouw blog weer zin om te starten met boksen!!

  Reply
  • yourtravelreporter
   29 maart 2021 at 11:11

   Dankjewel Marijke! Ja het boksen is gewoon zo’n toffe sport en je wordt er happy van! Groetjes Mila

   Reply

Laat een reactie achter

error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.