Menu

Calgary: wat te doen? Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden

Welcome to Cowtown! Voor een stedentrip en avontuur in de Rocky Mountains is Calgary je perfecte uitvalsbasis. Calgary is de derde grote stad van Canada en ligt in het westen in de provincie Alberta. In 1988 organiseerde Calgary met trots de Olympische Spelen, maar misschien was dat voor je tijd! Vanuit hier kun je gemakkelijk doorreizen naar prachtige plekken zoals Banff, Lake Louise en Sulphur Mountain. Neem ook de tijd om Calgary te bezichtigen, het is een aardige stad om te verkennen. Wat zijn de leukste dingen om te doen in Calgary en wat mag je absoluut niet missen? Ik zet de leukste bezienswaardigheden van Calgary voor je op een rij.

De prachtige skyline van Calgary vanaf Prince’s Island Park: een van de bezienswaardigheden die je moet afvinken!

Calgary Tower

Heb je zin in een adrenalinekick? Of ben je benieuwd naar het panorama-uitzicht over de stad met de mooie Rocky Mountains op de achtergrond? De Calgary Tower is nummer 1 op onze lijst met de mooiste bezienswaardigheden en een must-see! De skyline van Calgary wordt gekenmerkt door de Calgary Tower. Deze toren is 191 meter hoog en heeft een glazen vloer waar je loodrecht naar beneden kunt kijken! Klinkt eng zul je denken. Valt wel mee, ik ben even voorzichtig gaan liggen op de vloer voor een fotoshoot. Springen op het glas dat kan ook als je een Daredevil bent! De uitzichten zijn echt fantastisch en als je er geen genoeg van krijgt, kun je ook gaan dineren in het draaiende restaurant …wacht eens even dat doet me denken aan de Euromast in Rotterdam, vergelijkbaar inderdaad!

Uitzicht op Calgary vanuit Calgary Toren in West-Canada-van-Calgary-naar-Vancouver
Het fantastische panorama uitzicht op de bergen vanaf Calgary Tower

De Calgary Stampede: het wilde westen terug tot leven!

Ben je gek op het wilde westen en cowboys? Dan moet je Calgary bezoeken in de maand juli want dan vindt de Calgary Stampede plaats. Dit is een wereldberoemde rodeo-festival dat wordt gehouden in Calgary en bovendien het grootste jaarlijkse festival van Canada. Cowtown en Stampede City zijn daarom populaire bijnamen voor deze stad! Grappig nietwaar? Maar laat je niet misleiden door deze bijnamen, Calgary is wel degelijk een moderne stad! Het feest wordt aan het begin van de maand juli gehouden en duurt 10 dagen. Who says the wild west is dead? Trek je cowboy hoed en laarzen aan & party on!

Een duik in het verleden bij Fort Calgary

Wil je meer weten over het verleden van deze stad in Canada en de First Nations? Bezoek dan Fort Calgary. Het lot van de indianen is nauw verweven met de historie en cultuur van Canada.

In het museum werd ik geconfronteerd met allemaal feitjes die je niet tegenkomt in de schoolboeken. Ik wist bijvoorbeeld niet hoeveel indianen en bizons er door de Canadezen in het verleden zijn uitgemoord. Het gaat echt om miljoenen. De indianen leefden vroeger van de bizonjacht in harmonie en respect met de natuur. Toen deze bizons massaal werden uitgemoord door de Europeanen, had dit diepe invloed op de manier van leven van de indianen. Echt boeiend en schokkend tegelijk om in het verleden te duiken!

Waar komt de naam Canada vandaan?

De naam Canada is afgeleid van het indiaanse woord kanata, wat nederzetting betekent. Het land werd al duizenden jaren bewoond door indianen en inuit voordat het vanaf de 16e eeuw door de Europeanen, vooral Fransen en Engelsen, werd verkend en gekoloniseerd.

In Calgary museum kun je trouwens een traditionele Mounty pak aandoen van de Royal Canadian Mounted Police. Je kent ze wel uit series en zo, zo’n rode mounty pak! Dat kon ik natuurlijk niet weerstaan!

Calgary Zoo

Wil je niet de gok nemen of je nu wel of niet een grizzly beer tegenkomt tijdens je reis door West Canada, breng dan een bezoek aan Calgary Zoo. Ook kun je hier tientallen schattige pinguïns bewonderen, zo leuk om in het echt te zien!

Prince’s Island park

Even bijkomen of zin in een picknick? Ga dan de loopbrug over naar Prince’s Island Park. Dit is een schitterend stadspark in de binnenstad van Calgary ontstaan op een eiland in de Bow River. Indrukwekkend hoe het groen afsteekt tegen de moderne achtergrond van gebouwen. Levert mooie plaatjes op zoals je kunt zien!

Overnachten in Calgary

We verbleven in het viersterren Sandman Signature Calgary Downtown Hotel, in het hart van het centrum van Calgary, op een steenworp afstand van de lightrail. Je vindt er een overdekt zwembad, een hot tub, restaurant Moxies en een lounge. Wat ook handig is, de Calgary Tower bevindt zich op maar 12 minuten wandelen!

Meer lezen over Canada? Lees dan ook:

Genoten van mijn tips voor de leukste bezienswaardigheden in Calgary? Pin het voor later!

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2023 Your Travel Reporter. All rights reserved.