Menu

Floaten op de Van der Valk pier: heerlijke wellness aan zee

Ben je toe aan ontspanning en kun je wel een spa & wellnessdagje gebruiken? Kom dan floaten op de Van der Valk pier in Scheveningen. In dit wellnesscentrum aan zee kun je terecht voor sport, massages, floatsessies en de sauna. Leg jezelf een middagje heerlijk in de watten en laat alle stress varen!

Ontspannen boven de zee: floaten op een unieke locatie

Health Lab De Pier Scheveningen zit gevestigd op de pier. Als je helemaal naar het einde van de pier wandelt, loop je er zo tegenaan. Vroeger zat hier het Van der Valk Restaurant. Dit kleine en intieme wellnesscentrum wordt gerund door Myrèn die je helemaal welkom laat voelen en persoonlijke aandacht geeft. Het centrum heeft drie floatkamers tot zijn beschikking en twee privésauna’s. Voor het ultieme middagje relaxen boek je eerst een ontspanningsmassage waarna je een uurtje gaat floaten en na afloop kun je helemaal bij komen in de Finse privésauna.

Wat is floaten?

Floaten is een bewezen ontspanningsmethode waarbij je drijft in een prikkelarme omgeving op een laag zout en verwarmd water. Door het ontbreken van prikkels kan je lichaam en geest helemaal tot rust komen en herstellen.

Hoe komt het dat je drijft?

Aan het water is veel zout toegevoegd en door dit hoge zoutgehalte blijf je drijven. Misschien ken je dit wel van de Dode Zee. Het magnesiumsulfaat in het water is een mineraal zout dat een positieve werking heeft op je huid. Het zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en een verhoging van het magnesiumgehalte via je huid. Dus door het floaten vul je vanzelf je magnesiumtekort aan!

De voordelen van floaten

Wist je dat het floaten in Epsomzout voor een totale ontspanning van je lichaam en geest zorgt? Enkele voordelen van het floaten zijn spierontspanning, betere slaap, vermindering van pijn en verminderde stress en angst. Het is aangetoond dat het de bloeddruk en het niveau van het stresshormoon cortisol in je lichaam verlaagt. Je hersenactiviteit kan zelfs verlaagd worden naar de Thetafase, in deze staat bevind je je normaal tijdens het slapen. Het floaten schijnt ook goed te zijn tegen een burn-out. Dus ben je op zoek naar weldaad voor lichaam en geest, ga dan zeker een keer floaten in Health Lab De Pier!

Lees ook: Blooming Hotel in Bergen: hét adres voor je wellnessbreak

Mijn ervaring met floaten in Health Lab De Pier

Voor het floaten krijg je instructies mee over wat je wel en niet moet doen. Je mag bijvoorbeeld niet teveel koffie of alcohol drinken van tevoren. Voordat je in de floatcabine stapt, neem je een douche. In de cabine kun je zelf bepalen of je het licht aan houdt of dat je helemaal in het donker wil floaten. Je kunt er ook voor kiezen alleen de waterverlichting aan te laten. Je kunt trouwens ook genieten van groene lichtgevende sterretjes aan het plafond, of je sluit je ogen helemaal voor de ultieme rustervaring.

Floaten & Sauna

Ik moet eerlijk zeggen dat het even duurde voordat ik me totaal kon ontspannen, maar toen ik er eindelijk was vond ik het een heerlijke ervaring! Een rare gewaarwording dat je niet kunt zinken, wat je ook doet. Zorg na afloop verder dat je rustig bijkomt in de lounge voordat je de drukke boulevard van Scheveningen weer opgaat, anders kun je overvallen worden door alle prikkels en is het effect van je floatsessie van korte duur en dat zou zonde zijn! We hadden na onze floatsessies aansluitend een Finse privésauna geboekt en dat was een hele goede combinatie. Na ons wellnessmiddagje voelde ik me helemaal Zen! Lijkt het je wel wat, een wellnessdagje in Scheveningen? Klik hier voor meer informatie.

Blue Mind: ontspannen aan zee

Heb je wel eens gehoord over Blue Mind? Dit is de verrassende wetenschap die laat zien hoe in, op of onder water zijn, je gelukkiger, gezonder, meer verbonden en beter kan maken in wat je doet! Het boost ook nog eens je creativiteit. Op de een of andere manier worden je hersenen relaxter en ervaar je minder stress door de aanwezigheid van water in je omgeving. Health Lab de Pier Scheveningen is dus dé perfecte locatie om jezelf weer op te laden en gelijk gebruik te maken van de kans om lekker uit te waaien aan zee, of hier zelfs een nachtje aan zee te blijven slapen in De Pier Suites.

Wellnesstip Floaten in Health Lab de Pier Scheveningen YourTravelReporter.nl

Slapen in De Pier Suites

Wil je ultiem genieten van je wellnessdagje? Boek dan een overnachting in een van de mooie kamers van de Pier Suites. Je slaapt hier in luxe suites boven het water met spectaculair uitzicht op de Noordzee. Geniet hier van alles wat De Pier en Scheveningen te bieden hebben. Is dit wel jouw ding? Lees dan ook mijn artikel over heerlijk relaxen in Oasis Punt-West Hotel & Beach Resort in Ouddorp.

Thuiservaring

Wil je deze weldaad ook thuis uitproberen? Je kunt Epsom zout halen en dit in je bad doen voor hetzelfde effect. Je kunt ook rose Himalaya zout gebruiken, dit schijnt je lichaam goed te detoxen en heeft bijna hetzelfde effect als drie dagen watervasten.

Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

Nog een keer nalezen? Bewaar mijn Wellnesstip: Floaten in Health Lab de Pier op Pinterest voor later!

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2023 Your Travel Reporter. All rights reserved.