Menu

Girl Empowerment in Tibet: goed doen voor een ander

Girl empowerment in actie - Klas vol kleine kinderen in Tibetan School for girls in Golog regio Oost-Tibet

In 2013 was ik voor de eerste keer in Tibet. Een zeer bijzondere reis. Het zien van zoveel kansarme kinderen en mensenrechten die geschonden werden, raakten me persoonlijk. Ik vroeg me af hoe dit immens vriendelijk en warmhartige volk in staat bleef om iedere dag vrolijk en compassievol door het leven te gaan. Mijn interesse in het Boeddhisme is toen geboren evenals mijn gedrevenheid om het Tibetaanse volk te steunen.

“Be the change you want to see in the world”

Gandhi

Zingeving

Door het reizen kwam ik tot nieuwe inzichten. Ik wilde graag van betekenis zijn en bijdragen aan een mooiere wereld. Ik was op zoek naar zingeving. Een positieve impact achterlaten oftewel, ‘Be the change you want to see in the world’, zoals Gandhi het zou zeggen.

Ik ben dit gaan toepassen in mijn leven door vrijwilligerswerk te gaan doen voor diverse non-profits en dienstbaar te zijn. Reizen is mijn grootste passie, maar waar ik de meeste voldoening van krijg, is goed doen voor anderen. Dit doe ik door het steunen van projecten met sociale impact wereldwijd. Via lokale partners of andere non-profit organisaties zoals Kiva.

Girl empowerment in de School for Girls

Eén van deze lokale projecten is de School for Girls in Oost-Tibet van non-profit Asia. Met dit project maken zij zich hard voor onderwijs en empowerment van jonge meisjes op het Tibetaanse plateau. Vanwege de grote afstanden en de nomadencultuur hebben niet alle kinderen in deze regio toegang tot onderwijs. Asia realiseert lokale schoolvoorzieningen, zodat deze meiden ook gewoon naar school kunnen. Nou dat is pas girl empowerment!

Kindness makes you happy … and happiness makes you kind.

UC Berkeley

Mijn motivatie: Goed doen voor een ander

Tijdens mijn tweede rondreis door Tibet in 2015 had ik het voorrecht dit speciale project op locatie te mogen bezoeken. Het zien van het enthousiasme en toewijding van deze meiden was zo hartverwarmend! Het belang van dit soort initiatieven drong toen nog dieper tot me door. Tot op heden blijf ik dit project van Asia steunen, evenals een paar andere lokale initiatieven in Nepal en India.

Het is mijn doel om anderen met mijn content te inspireren. Het is mijn drijfveer achter deze reismagazine, mijn ‘waarom‘ achter het verhaal. Bijdragen aan het geluk van een ander maakt me gelukkig! Ik heb daarom de ambitie om een eigen stichting op te zetten om nog meer van dit soort bijzondere projecten te kunnen ondersteunen wereldwijd. Mocht je interesse hebben als donateur of als je wilt samenwerken, neem dan contact op met me.

Wil je meer lezen over Tibet? Lees dan ook:

Hier vind je alle artikelen over Tibet

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.