Menu

Ontdek de nieuwe hotspot van Den Haag: Gallery61

Reizen en eten gaan vaak samen. Daarom was ik aangenaam verrast toen ik werd uitgenodigd voor een proeverij van smaken bij Brasserie Gallery61 in de historische Haagse Passage. Super leuk om op pad te gaan in mijn eigen hofstad. Je leest in dit artikel alles over het nieuwe menu en waarom deze brasserie de nieuwe hotspot in Den Haag is!

De Haagse Passage

Bijzondere locatie in de Haagse Passage

Gallery61 zit midden in het hart van de Haagse Passage. De plek waar ieder jaar ook de mooiste kerstboom van Den Haag staat, voor de kenners onder ons! Als geboren en getogen Hagenaar vond ik het geweldig dat onze proeverij werd ingeluid met een speciale rondleiding door de Passage.

Ruub Petow: onze rondleider door de Haagse Passage

Onder leiding van Ruub Petow, de gastheer van Den Haag, kregen we een blik achter de schermen van deze unieke overdekte winkelstraat uit 1885. Ruub vertelt zo leuk en weet zoveel over de historie. In zijn rode kostuum nam hij ons mee op avontuur naar plekken waar je normaal niet kunt komen zoals de welbekende brug en de etages boven de winkels. Ook nam hij ons mee naar het dakterras van het Novotel Den Haag voor een mooi uitzicht over de stad. De Gallery zit naast het Novotel en deze plek was vroeger een bioscoop, wist je dat? Tijdens de rondleiding kwamen we ook langs de originele glas in lood letters van het Passage Theater. Erg leuk en indrukwekkend om de Passage op deze manier te zien!

➞ Bekijk prijzen en beschikbaarheid van Novotel Den Haag

Heerlijke cocktails

Na onze rondleiding kregen we een warm welkom van General Manager, Vanessa van der Vaart en de keukenbrigade van Gallery61. Tijdens de borrel kregen we onder het genot van een heerlijke aardbei-tequila cocktail en Live muziek uitleg over de gerechten en bites. De cocktails zijn trouwens echt overheerlijk en drinken weg als limonade! I’ll be back for more! Barman Daniel uit Sint-Maarten vertelt wat er allemaal in zit: bosbessen sap, aardbeien Tequila, Vanille siroop en verse limoen & citroen. We begonnen met borrelhapjes zoals goudgele frietjes van de Frietboutique, garnalenkroketjes en bitterballen, vega en non-vega.

Lokale leveranciers: support your local!

Wat ik zo fijn aan Gallery61 vind, is dat ze puur met verse ingrediënten en lokale leveranciers werken. Alle items van het nieuwe menu komen van lokale winkeliers zoals:

 • Marius wijnen
 • Kompaan bier
 • Capriole koffie
 • Van Kleef likeur
 • Hermit Dutch Coastal Gin
 • Nice to meat – slager Piet van den Berg
 • Frietboutique
 • Meneer Leffers – zuurdesem brood
 • Haagse Eitjes

Volop Vegetarische keuze

Het nieuwe menu biedt ook genoeg keuze voor de vegetariërs onder ons. We kregen een heel uitgebreid en gevarieerd menu voorgeschoteld. Ik zal me vooral richten op de vegetarische voor- en hoofdgerechten. Als voorgerecht was er een heerlijke Pomodori soep met gegrilde focaccia. Echt om je vingers bij af te likken. Deze ging gepaard met een gerookte Burrata met tomaatjes en olijven. Zalig! Tijdens de tweede ronde kregen we een Champignon Risotto met geroosterde hazelnoten. Deze was echt mijn favoriet, zo lekker! Ook was er een Bloemkool Steak en een speciale Kikkererwten Salade met fetakaas en spinazie. Stuk voor stuk fantastische gerechten met zorg bereid. Bij iedere ronde kregen we uitleg van de nieuwe Italiaanse kok over de ingrediënten en gerechten.

Time for Dessert!

De laatste ronde vond ik het interessantst als chocoladeliefhebber, want er stond een Chocolate Moelleux (warme lavacake) met Vanille ijs, Crème Anglaise en Crumble op tafel. Om te smullen gewoon! Ook konden we proeven van een Panna Cotta en kaasplateau. Het dessert werd afgesloten met een Pineapple Punch, ananassap met Amaretto. Wat een super combinatie, zo zoet en lekker! De drankjes en wijnen zijn hier echt speciaal en met zorg uitgekozen. Ze gaan perfect samen met de gerechten die we voorgeschoteld krijgen.

Gallery61: nieuwe hotspot Den Haag

Al met al hebben we overheerlijk genoten van het nieuwe menu en de kunstwerkjes van de Italiaanse chef van Gallery61. Als je een plekje zoekt om heerlijk te eten of van een cocktail te genieten, is dit je nieuwe hotspot! Ik kan het je van harte aanraden, want ik zal hier wel vaker te vinden zijn.

Meer tips over Den Haag

Lijkt het je wel wat zo’n rondleiding door de Haagse Passage? Boek dan tijdig je rondleiding want ze zijn snel uitverkocht! Als je meer wilt lezen over de hoogtepunten van Den Haag, lees dan ook mijn artikel over Paleis Noordeinde, of Museum Escher in het Paleis.

Lees ook: High Tea in Den Haag: Lavinia Cakes ’n Buttons Review

Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

Nog geen comments

  Laat een reactie achter

  error: This content is protected. Copyright © 2023 Your Travel Reporter. All rights reserved.