Menu

IK Skin Perfection: Review van de Serum Layering Routine

Review-IK-Skin-Perfection-Serum-Layering-Routine

De nieuwste beautytrend is het gebruik van een serum voor je skincare routine. Denk hierbij aan een anti-aging serum of een Hyaluronzuur serum. Maar wist je dat het effectief kan zijn om meerdere serums achter elkaar aan te brengen voor een optimaal effect? Echt waar? Ja, ik probeerde namelijk de nieuwe Ik SKIN Perfection Serum Layering routine uit en was aangenaam verrast door het resultaat. Wil je het fijne hiervan weten? Lees dan hier mijn uitgebreide review over de IK Skin Perfection Serum Layering Routine.

Wat is een serum?

Laten we beginnen bij het begin, wat is een serum nu precies? Een serum ofwel gezichtsserum is niet hetzelfde als een crème. In een notendop: het is geconcentreerder met actieve ingrediënten zoals vitamine C waardoor het specifieke huidproblemen – van pigmentvlekken tot puistjes of diepe rimpels – gerichter aanpakt. Het is dus een huidconcentraat die dieper in je huid kan komen. Serums kun je perfect combineren en dit leidt tot veel effectiever en sneller huidresultaat. 

De Serum Layering Routine van IK SKIN Perfection

Waar je normaliter vaak gebruik maakte van één serum per Skincare Routine, zijn de serums van IK SKIN Perfection zo geformuleerd dat er meerdere serums tegelijkertijd ingezet kunnen worden binnen je beauty routine. Het grote voordeel? Het creëren van een gezonde huid met pre- en probiotica én het aanpakken van huidwensen en/of huidproblemen kan nu tegelijkertijd, waardoor je sneller doeltreffend huidresultaat bereikt! Elk serum heeft zijn eigen specifieke werking, resultaat en voordelen. De serums kunnen uiteraard afzonderlijk van elkaar gebruikt worden, maar zijn ook, laag over laag, over elkaar heen te gebruiken. Het zogenaamde ‘Layering routine’. Ik probeerde de combinatie van de nieuwe Prebiotic Spray, de Glycol Acid, Hyaluron+ en de Micriobiome serum. Alle producten van IK SKIN Perfection zijn Vegan en Crueltyfree by the way!

Stap 1: PREBIOTIC SPRAY+

Breng deze spray aan op een gereinigde huid. Dit is de eerste stap van je routine dus je brengt het aan voordat je aan de serums begint. Deze verfijnde mist voorziet je huid van een onzichtbare sluier die de huid barrière versterkt en de huid verzacht en kalmeert ter voorbereiding op de serums. PREBIOTIC SPRAY+ bevat voeding voor de goede, beschermende bacteriën die op de huid leven en draagt daarbij bij aan een gebalanceerd en versterkt microbioom. Na het sprayen op mijn huid merk ik direct hoe goed het mijn huid doordringt en hoe zacht mijn huid wordt. Het voelt gevoed en gehydrateerd aan en dit is pas stap 1! Wat een heerlijk gevoel om je skincare routine mee te beginnen. Hierna breng je één voor één de overige serums aan. Let wel op dat elk serum volledig is ingetrokken in je huid voordat je een volgende serum aanbrengt. 

Het geheim voor een ultiem gladde en stralende huid: Fruitzuren!

Ken jij het geheim van een ultiem gladde en stralende huid? Maak kennis met de fruitzuren van IK Skin Perfection! De Acid Infusions (fruitzuren) van IK Skin Perfection zijn natuurlijke, organische zuren en hebben een diepe reinigende, intensieve werking op de huid. In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt. De Acid Infusions maken je huid iets dunner, waardoor oppervlakkige rimpeltjes en acnélittekens vervagen, pigmentvlekken verminderen en de huid steviger en zichtbaar gladder wordt!

Stap 2: GLYCOL ACID+ AHA Stimulating Serum

GLYCOL ACID+ geeft je huid een gladde en frisse uitstraling en is perfect in te zetten voor de zonbeschadigde, onzuivere, rijpere en grauwe huid. Glycolzuur is afkomstig van suikerriet, dringt wat dieper in de huid door en exfolieert de opperhuidcellen. Het is vooral geschikt voor de verouderde of droge huid die niet gevoelig is. Dus als je een gevoelige of geïrriteerde huid hebt, kun je beter gaan voor een van de andere serums zoals retinol. Het serum is dun en een beetje waterig van textuur. Na gebruik van dit serum merk ik dat m’n gezicht een beetje tintelt. Gebruik deze in het begin dus met mate. Na aantal keren gebruik merk ik op dat de poriën in m’n gezicht kleiner worden dat is fijn om te zien!

Gebruik het fruitzuur drie keer per week onder een 24H Cream. Als je merkt dat je huid het kan hebben, kun je het serum vaker gebruiken in een week. Glycolzuur kan ervoor zorgen dat de huid gevoeliger wordt door de zon, ook in deze koude wintermaanden. Bescherm daarom je gezicht goed tegen de zon met de MINERAL SPF 30 of SUN SPF 50+. Dat is natuurlijk altijd belangrijk!

STAP 3: HYALURON+

De HYALURON+ Hydrating Firming Serum hydrateert maximaal, geeft een liftend effect en accentueert je gezichtscontouren. Het serum is wit/grijzig van kleur en wat dikker van textuur, dus je hebt echt maar een druppel nodig voor je hele gezicht. Door de intensieve en constante hydratatie worden tekenen van uitdroging en expressielijntjes zichtbaar minder. Ook wordt het risico op huidirritatie, veroorzaakt door gebrek aan vocht, verminderd.

Stap 4: MICROBIOME+

Dit serum is roze van kleur en iets dikker van textuur. Met deze pre- en probiotica formule verwen je je huid met probiotica (gezonde bacteriën) en prebiotica (voeding voor gezonde bacteriën). Hierdoor krijgen de slechte bacteriën geen kans op zich te settelen of te vermenigvuldigen. Optimale bescherming voor een gehydrateerde en gezonde huid. Sluit je serum layering routine af door als laatste je reguliere hydraterende dagcrème aan te brengen.

Mijn Ik Skin Perfection Review: wat vond ik ervan?

Ik ben zelf zoals je misschien weet al een 40-plusser, dus deze routine kon mijn rijper wordende huid wel goed gebruiken! Ik merkte dat mijn huid steeds gladder, zachter en stralender werd. Het gaf mijn huid iets extra’s, een mooie gezonde glow. Het is wel degelijk een goede aanvulling op mijn huidige skincare routine. De hele uitstraling voelde gewoon jonger en frisser aan, daar ben ik dus super blij mee!

Meer lezen over Beauty? Lees dan ook:

1 Comment

 • Tineke Rous- de Vries
  17 februari 2024 at 22:46

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over de Serum Layering Routine van IK Skin Perfection. Als schoonheidsspecialiste behandel ik vaak cliënten met vergelijkbare problemen, zoals de behoefte aan effectieve, maar zachte huidverzorging. Ik ben het eens met je punten over de voordelen van serum layering voor een rijpere huid en wil graag toevoegen dat de juiste combinatie van serums essentieel is voor het maximaliseren van huidvoordelen.

  In mijn ruim 40 jaar ervaring heb ik ontdekt dat een gepersonaliseerde aanpak, waarbij serums worden afgestemd op specifieke huidbehoeften, leidt tot de beste resultaten. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Tineke

  Reply

Laat een reactie achter

error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.