Menu

Review: Molton Brown Rose Dunes

Review: Molton Brown Rose Dunes

Ben je al bekend met de heerlijke geuren van het Britse parfummerk Molton Brown? Tijdens de Beautydag voor influencers mocht ik afgelopen zomer al even kennis maken met de nieuwste geurlijn Rose Dunes. Ik was heel nieuwsgierig en impressed! Daarom was ik erg blij dat deze collectie nu verkrijgbaar is in de winkels en ik hem mocht uitproberen! Lees hier mijn review van de nieuwe Molton Brown Rose Dunes lijn.

Rose Dunes: amber-rozen geurcollectie

MoltonBrown, het Britse parfummerk, betovert je zintuigen met zijn eerste amber-rozen geurcollectie, Rose Dunes. Een weelderig eerbetoon aan de mysterieuze schoonheid van de Arabische woestijn met een universele aantrekkingskracht die tot ver buiten het Midden-Oosten reikt. Een warme zoete geur die me doet denken aan rozen en patchoeli, alsof je op een specerijenmarkt in de woestijn loopt. Heerlijk!

De parfumeur

Rose Dunes, gecreëerd door Senior Parfumeur Phillip Paparella, is een geraffineerde mix van bloemige, zoete en houtachtige noten. Het is een geurig symbool van de mystieke ‘woestijnroos’ die in de Arabische woestijn voorkomt. De woestijnroos is geen echte bloem, maar een unieke roosachtige vorming van gekristalliseerde mineraalclusters.

Rose Dunes Bath & Shower Gel 

Bij het creëren van deze collectie heeft Molton Brown aandacht besteed aan elk detail om een romantische, schemerige woestijn bij zonsondergang vast te leggen – van de betoverende parelmoerachtige textuur van de Rose Dunes Bath & Shower Gel tot de glinsterende gouden dop van deze collectie. Bij het bewegen van het flesje lijkt er roségoudkleurige zand in te zitten! Hoe bijzonder is dat? Ook bij de aanraking van de showergel op je huid merk je de zware intensiteit ervan en word je bijna bedwelmd door de betoverende geur. Dit is zo lekker! Als je van zware en weelderige geuren houd, is dit echt iets voor jou!

Rose Dunes Body Lotion

Om je ritueeltje compleet te maken smeer je na het douchen je lichaam in met de Rose Dunes Body Lotion uit de luxe pompflacon. De body lotion heeft een dikke melkachtige structuur, maar wordt snel opgenomen door mijn huid. De geur is erg aanwezig dus je zult de hele dag heerlijk ruiken! Het setje staat mooi in je badkamer, alleen daarom al zou je deze collectie willen hebben!

Iriserend. Mysterieus. Hypnotisch.

Geschiedenis van het merk

Het merk was een van de pioniers op het gebied van natuurlijke schoonheidsproducten. Zo zijn ze in de jaren zeventig in hun kelder begonnen met het maken van natuurlijke shampoo. Sinds dag een is het hun motto om een crueltyfree merk te zijn en testen ze nooit hun producten op dieren. Een product naar mijn hart dus!

Made in England

Molton Brown is er trots op te kunnen zeggen dat deze collectie 100% vegan is en, zoals alle producten van Molton Brown, in Engeland wordt gemaakt. Zoals altijd gebruiken ze de beste ingrediënten in uitzonderlijke geurconcentraties en streven ze ernaar ze te gebruiken op een manier die vriendelijker is voor onze wereld. 

Wist je dat je de luxe Bath & Shower producten van Molton Brown vaak in 5-sterren hotels vind?

Duurzaam

Molton Brown heeft de patchoeli duurzaam uit Sulawesi, Indonesië gehaald vanwege de intensiteit en de hoge kwaliteit. De speciale teeltmethode verbetert niet alleen het levensonderhoud van de boeren, maar draagt ook bij tot het behoud van de bodem. De patchoeliwortels worden uitgegraven in het kader van de bodembewerking en 15 maanden na de oogst worden er wisselgewassen geplant om de bodemvruchtbaarheid te verhogen.

Geschikt voor Vegetariërs en Vegans

De Molton Brown formules zijn 100% vegetarisch en 97% van de producten zijn vegan – dit jaar wil Molton Brown een 100% veganistische fabrikant worden. Zij streven ernaar het gebruik van nieuwe materialen te verminderen, daarom zijn zij begonnen met het maken van plastic flessen met 50% gerecycled PET. Dit vermindert het gebruik van nieuw materiaal met het gewicht van ongeveer 4,8 miljoen Molton Brown 300ml flessen per jaar.

Voor de feestdagen

De verpakkingen van Molton Brown zien er altijd super-de-luxe uit en stralen verfijndheid uit. Mooi dat dit nu duurzamer gaat en natuurlijk een fantastisch chique cadeau om te geven met de aankomende feestdagen!

Wil je deze geur ook uitproberen? Dan kun je hem hier bestellen.

Meer lezen over Beauty? Lees dan ook:

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.