Menu

Saba, The Unspoiled Queen

Saba is zeer authentiek en het best bewaarde geheim van het Caribische gebied. Er komen nauwelijks toeristen en daarmee is het eiland off the beaten road. Het is een rustig eiland met maar liefst 2000 inwoners. De bewoners zijn erg gastvrij. Het eiland bestaat uit een ruig landschap met bergen, puur en prachtig onaangetast natuur. Mount Scenery is het hoogste berg op het eiland met zijn 887 meter en was voorheen zelfs een actieve vulkaan!

De prachtige kustlijn van het eiland Saba.

The Unspoiled Queen

Onder de lokale mensen staat het eiland ook bekend als The Unspoiled Queen. De onbedorven koningin. De doorsnee toerist denkt niet snel aan Saba als vakantiebestemming. Wat heeft het eiland zoal te bieden zul je je afvragen. Op Saba kom je om te wandelen, duiken en te genieten van de schitterende serene natuur. Hier vind je nog echte natuurschoon en een bijzonder diverse onderwaterwereld.

De Mount Scenery Trail

Deze wandelroute neemt je mee naar de top van de hoogste berg van Nederland. De wandeling via de 1064 treden door het tropisch regenwoud duurt anderhalf uur en lijkt net een sprookjesbos. Op het eiland vind je nog 18 andere wandelroutes.

Schilderachtige dorpjes The Bottom en Windwardside

De hoofdstad van Saba is The Bottom en ligt in de vallei beneden. Als je naar boven rijdt kom je langs Windwardside, dit dorpje ligt tegen de berg aan. Tijdens deze autoroute kom je langs de meest prachtige uitzichten op de kust. In de dorpen vind je de gemoedelijke traditionele houten huisjes met oranje daken die je doen denken aan Nederland.

Duiken op Saba

Duikers kunnen hier hun hart ophalen. Saba heeft meer dan 30 duiklocaties en kent een adembenemend onderwaterwereld. Omdat het eiland ruig is, zijn er geen stranden van waar je kunt gaan duiken. Je gaat dus duiken vanaf het water. Al vanaf 1986 is het Saba Marine Park een beschermd natuurgebied. Hier kom je o.a. tropische vissen, kleurrijke koraalriffen en vele haaisoorten tegen.

Wist je dat?

Dit eiland tot de bovenwindse eilanden behoort en een bijzondere gemeente is van het Nederlands Koninkrijk sinds 2010? Het hoogste punt van Nederland vind je dus hier op Mount Scenery met zijn 887 meter.

Saba een van de kleinste en gevaarlijkste vliegvelden ter wereld heeft? Dit komt omdat aan de ene kant hoge rotsen zijn, aan de andere kant de startbaan eindigt met een hoge klif in zee en piloten last kunnen hebben van stevige windvlagen!

Het eiland zo ruig is dat men vroeger dacht dat het onmogelijk was om een weg aan te leggen die heel het eiland zou verbinden? ‘The Road’ is een technisch wonder en volgens Nederlandse ingenieurs in 1935 onmogelijk. De lokale Joseph Hassel dacht hier anders over en maakte het onmogelijke waar.

Het pittoresk eilandje in 1493 is ontdekt door Columbus?
Tot 1993 veel Nederlanders hier naartoe reisden om hun rijbewijs te halen?
Het toerisme de belangrijkste inkomstenbron voor Saba is?
Saba samen met Sint Eustatius en Sint Maarten de SSS-eilanden vormt? Daarnaast vormt Saba met Bonaire en Sint Eustatius de BES-eilanden (Caribisch Nederland).

Reistips

Saba is een piepklein eiland. Het totale eiland heeft een oppervlakte van maar 13 km²!
De munteenheid op dit eiland is de US Dollar en je rijdt hier aan de rechterkant van de weg.
Nederlands is de officiële taal op Saba. Engels is de meest gesproken taal op Saba.

Januari, februari, maart en april zijn de beste maanden om naar Saba te reizen. Hiermee vermijdt je het regen- en orkaanseizoen. Je vliegt het beste eerst naar St. Maarten en pakt daar de ferryboot naar Saba. Zoek je goedkope vliegtickets naar St. Maarten, kijk dan eens bij Skyscanner of  Tix.nl. Losse hotels op Saba boek je het beste via Trivago.

Ben je op zoek naar een unieke vakantiebestemming, weg van het massatoerisme en is duiken je ding? Dan is Saba de uitkomst! Ik ben zeker van plan er ooit nog een keer terug te keren.

Reisadvies voor Saba: Travel Update

In verband met het Coronavirus gelden er bepaalde toelatingsvoorwaarden zoals het verstrekken van een negatieve PCR test en een sneltest. Maak hier een afspraak voor een PCR-test. Meer hierover lees je hier.

Caribisch gebied

Wil je nog meer van het Caribisch gebied ontdekken? Check dan ook mijn artikelen over: Aruba, Cuba, Curaçao of het iets verderop gelegen Sint Maarten, Anguilla of Miami.

Misschien zijn de exotische stranden in Ko Phi Phi Leh, Thailand ook interessant voor jou?

Wat is jouw favoriete luxe vakantiebestemming? Laat het mij en andere reizigers hieronder weten in de reacties.Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2021 Your Travel Reporter. All rights reserved.