Menu

Street Art Bonaire: deze kunstwerkjes moet je echt zien!

De Caribbean zijn kleurrijke eilanden, niet alleen wat betreft de cultuur en diversiteit aan mensen. Ik schreef al eerder over de street art op buureiland Curaçao en nu is Bonaire aan de beurt. Ook op dit eiland kun je prachtige murals spotten. Laat me je meenemen naar een paar bijzondere werken van de mooiste street art op Bonaire. Ben je ook zo’n liefhebber van street art? Dan zul je zeker genieten van deze kunstwerkjes!

De mooiste Street Art op Bonaire, ik laat het je zien!

Het project van Street Colours Bonaire

Al het moois dat je tegenkomt, is geen graffiti zoals wij dat kennen. Het zijn opdrachten die door een speciaal project tot stand zijn gekomen. De organisatie Street Colours Bonaire werkt namelijk samen met jongeren van Bonaire en professionele kunstenaars om aan deze muurschilderingen te werken. Leerlingen van het mbo volgen een educatief programma over street art. Straatartiesten uit Rotterdam komen zes weken lang samenwerken met deze jongeren op Bonaire. Hoe leuk is dat? Street Colours Bonaire wordt mogelijk gemaakt door Fundashon Plataforma Kultural in samenwerking met Rewriters. Wat een mooi project!

Doe de Street Art Rally

Lijkt het je wel wat om op jacht te gaan naar alle mooie muurschilderingen en hier mooie plaatjes van te schieten? Doe dan de Street Art Rally. Op de website van Street Colours Bonaire kun je een kaart downloaden met alle locaties van deze prachtige werken en zo je route uitstippelen. Super leuk om hier plaatjes te gaan schieten voor je Insta feed. The Street Art Rally 2021 wordt mogelijk gemaakt door Fundashon Plataforma Kultural© en kun je hier downloaden op de website van Street Colours Bonaire.


Mijn persoonlijke favoriet: Mamparia 2 van Garrick Marchena

Deze muurschildering van Garrick Marchena is zo mooi! Dit is echt een staaltje kunstwerk van hoog niveau! Ik kan hier echt lang naar blijven kijken. De sfeer en kleuren die van deze mural uitgaan zijn zo bijzonder en passen perfect in de omgeving waar hij staat. Garrick Marchena is een van Curaçao’s bekendste mural artist, maar komt oorspronkelijk uit Aruba. Je vindt deze mural aan het begin van de boulevard in het centrum van Kralendijk. Garrick blinkt vooral uit in gezichten en ogen. Vooral het haar van deze dame is hypnotiserend! Een heel mooi gezicht met het strand ernaast!

Elke muurschildering vertelt zijn eigen verhaal

Ook het verhaal achter deze muurschildering is erg bijzonder. Garrick bezocht dit stukje strand, Playa Lechi samen met zijn vrienden. De mooie muur viel hem op vanwege zijn vorm van een golf. Toen een van de honden die ze bij zich hadden naar het stukje privé strand achter deze muur zwom, besefte Garrick zich iets belangrijks. De muur hoorde daar niet te zijn, want de kustlijn is van iedereen! Daarom was hij erop gebrand de muur de zijne te maken met een van zijn murals. De muur is privé eigendom, dus hij kwam ’s nachts langs om het kunstwerkje af te maken. De vrouw stelt een zeemeermin voor (Mamparia kutu in Papiaments).  Boeiend verhaal, nietwaar?


Maya's Corner Café Bonaire

Maya’s Corner Café

Als je in het centrum ronddwaalt kom je deze mural zeker tegen, want hij springt er nogal uit. De artiest is Alejandro, een Colombiaanse schilder, grafisch ontwerper en architect die op Bonaire woont. Heel leuk en creatief gedaan, een kop koffie als kroon op het hoofd van de flamingo! De mooie bloemen die je op de mural ziet, zijn ook typisch voor het eiland Bonaire.


Dushi Bonaire

Om deze mural kun je niet heen! De kleuren knallen echt en als je hier langsloopt moet je wel even op de foto met deze hummingbird.  Deze mural is van Loes Hak, ze heeft hem eigenlijk opgefrist. De muurschildering met de zeemeermin was er vroeger al, ze voegde de grote kolibrie toe samen met de zon. Wat een vrolijk geheel!


Wonders in the Deep

Dit kleurrijk geheel bevind zich naast de Hato rotonde en kun je niet missen vanwege zijn omvang en opvallende kleuren. Deze mural van TWR (Trans World Radio) bestond ook al, maar werd een paar jaar geleden in een nieuw jasje gestoken. Het thema is hetzelfde gebleven, de magische onderwaterwereld van Bonaire. Omdat TWR een christelijke omroep is, hebben ze een stukje tekst uit een psalm toegevoegd: “See the works of the Lord, and his wonders in the deep.” Bovenaan in het Papiaments geschreven en onderaan in het Engels. Je kunt hier gewoon parkeren als je even een fotostop wilt maken.


Ook op vakantie naar Bonaire?

Lijkt het je wel wat om op vakantie naar Bonaire te gaan? Je vliegt in ongeveer 9,5 uur naar Bonaire. Boek een vliegticket met KLM of vergelijk eerst alle goedkope vluchten op Skyscanner. Wil je lekker onbezorgd op vakantie? Bekijk dan hier het aanbod van de kant-en-klare pakketreizen van TUI. Zelf een hotelletje regelen? Dat doe je het beste via Booking.com. Op Bonaire heb je echt een huurauto nodig, deze boek je gemakkelijk bij Sunny Cars.

Bekijk hier alle actuele aanbiedingen bij:

Meer lezen over Bonaire?

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.