Menu

Wat te doen in Munster: Tips voor de leukste bezienswaardigheden

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een dagtrip net over de grens? Of heb je zin om te shoppen in het buitenland? Doe een stedentrip naar Munster, een gezellig plaatsje net over de grens bij Duitsland met prachtige kathedralen en mooie winkels! Het stadje Münster speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Nederland, wist je dat? Dit is de plek waar in 1648 een einde werd gemaakt aan de Tachtigjarige oorlog tussen Spanje en Nederland. Wat te doen in Munster? Ga op ontdekkingstocht door deze middeleeuwse stad en laat je aangenaam verrassen!

Wat te doen in Munster: Tips voor de leukste bezienswaardigheden!

Shoppen op de Prinzipalmarkt

Dit is het kenmerkende plaatje van Münster dat je overal tegenkomt. Het gezellige plein met haar typische puntgevel gebouwen en galerijen met fleurige bloemen doet je direct denken aan een ver verleden. Een pracht om te zien! Dit is trouwens ook het historische centrum van de stad. Op het Marktplein kun je lekker rond gaan struinen, de winkeltjes induiken of lekker een drankje gaan doen op een van de vele terrassen. In de galerijen van de middeleeuwse koopmanshuizen zitten vooral exclusieve winkels.

De-10-leukste-tips-voor-een-Stedentrip-Munster-YourTravelReporter.nl

Bezoek de Vredeszaal in het Rathaus

Op de Prinzipalmarkt loop je gelijk aan tegen het oude stadhuis, het Rathaus. Een indrukwekkend gotisch gebouw uit de middeleeuwen. Dit is de plek waar de Vrede van Münster tussen Spanje en Nederland werd ondertekend en dus een van de belangrijkste toeristische attracties in de stad. De Friedensaal is toegankelijk voor toeristen, dus je kan het gewoon bekijken van binnen als je dat wilt.

De St. Paulusdom in Münster

De Domplatz en de dom

Pal naast de Prinzipalmarkt ligt de Domplatz met haar indrukwekkende Dom van Münster, een rooms katholieke kathedraal uit de 13e eeuw. Mooi om te bewonderen van buiten en binnen. Is dit je ding, breng dan ook een bezoek aan de Domkamer, hier vind je een schatkamer met 700 onschatbare relikwieën uit de 11e tot de 18e eeuw. Op woensdag en zaterdag vind je op dit plein een gezellige markt.

Middeleeuwse Kerken

In het oude centrum van Münster loop je aan tegen twee indrukwekkende kerken. Dit zijn de Dom van Münster en de Sint-Lambertuskerk. Ik raad je zeker aan om even naar binnen te lopen en een kijkje te nemen, vooral voor de bijzondere glas-in-loodramen. In de St. Paulusdom vind je nog een fantastisch astronomische uurwerk uit de 16de eeuw. Heel vergelijkbaar met die van Praag op het oude plein.

Rondstruinen in het Kuhviertel

Heb je genoeg van het rondstruinen en wil je wat lekkers gaan eten of drinken? Dan moet je in het Kuhviertel zijn. In dit winkelgebied tref je genoeg restaurants en cafés naar hartenlust om even uit te gaan rusten en bij te komen van je shopping spree.

Kunstmuseum Pablo Picasso Münster

Ben je een kunstliefhebber? Dan mag je een bezoek aan het Kunstmuseum van Pablo Picasso zeker niet overslaan. Je vindt dit museum midden in het oude stadscentrum aan het Picassoplatz dat is wel zo gemakkelijk! Het museum heeft een collectie van ruim 800 litho’s van de kunstenaar. Een unieke en complete verzameling to say the least. Naast werken van Picasso vind je hier ook kunst van zijn tijdgenoten zoals Chagall, Georges Barque en Henri Matisse. Een indrukwekkende collectie!

Het prachtige Erbdrostenhof

Het barokke Erbdrostenhof

Als je door Münster aan het wandelen bent kun je opeens tegen het prachtige Erbdrostenhof aanlopen. Zelfs de toegangspoort van dit gebouw getuigt van pracht en praal. Ook dit gebouw wordt vaak op de plaat gezet en hoort tot de parels van het prachtige stadsbeeld van Münster. Het barokke Erbdrostenhof in Münster is een adellijk paleis uit 1753 en is alleen met bepaalde festiviteiten in het jaar toegankelijk.

Prachtige gevels in het oude stadscentrum van Münster

Schloss Münster

Natuurlijk mag dit barokke kasteel niet ontbreken op je lijst met de beste bezienswaardigheden voor je stedentrip Münster. Het kasteel is tegenwoordig het hoofdgebouw van de universiteit van Münster. Bezoek ook de botanische tuin als je hier toch bent.

Lees ook: Monschau: 10 x Tips voor de leukste bezienswaardigheden

De Hop-on Hop-off bus

Het schijnt dat Münster per jaar slechts 160 dagen zon ziet, dus de kans is groot dat het regent tijdens je bezoek. Maar no worries, dan pak je gewoon de Hop-on Hop-off bus om de stad te verkennen. Of als je geen zin hebt om urenlang te wandelen dan is dit ook je uitkomst!

De Kerstmarkten van Münster

Münster is vooral bekend vanwege haar sfeervolle kerstmarkten. In de maand december tref je hier op de Pinzipalmarkt de allerleukste en gezelligste kerstmarkten aan.

Stedentrip Münster: Hoe kom ik hier

Münster is makkelijk te bereiken met zowel de auto als de trein. De stad ligt ongeveer 70 kilometer over de grens bij Enschede dus met de auto ben je er zo. Je kunt parkeren bij het centrum, we parkeerden onze auto in de parkeergarage ‘Parkhaus Alter Steinweg’. Lekker centraal en betaalbaar. Met de trein ben je in drie uur in Münster vanaf Utrecht CS.

Reistips

Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

Handige tips nietwaar? Bewaar mijn top 10 beste tips ‘Wat te doen in Munster‘ op Pinterest voor later!

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.