Menu

DECAAR BB Oxygen Cream SPF 50: ideaal voor de donkere huid!

De beste zonbescherming voor de donkere huid YourTravelReporter.nl

De zomer komt eraan! Heb jij je zonbescherming al in huis? Omdat mijn vakantie naar Bonaire er snel aankomt, wilde ik me alvast voorbereiden en op tijd mijn zonbescherming op voorraad hebben. Heb je met een donkere huid ook zonbescherming nodig, zul je je misschien wel afvragen? Ja inderdaad! Ook met een gekleurde huid kun je je huid beter beschermen tegen de zon als je niet wilt verbranden. Vanwege de melanine in ons huid hebben we de neiging om sneller bruin te worden. Als je dit proces geleidelijk en mooier wilt laten gebeuren, is het slim om je huid goed te beschermen en in te smeren. Wat is dan de beste zonbescherming voor de donkere huid? Mijn go to product is de DECAAR BB Oxygen Cream SPF 50. In dit artikel lees je waarom en nog meer tips voor je zonbeschermingsroutine!

Zonbescherming met SPF 50

Ik was jarenlang een trouwe fan van de Neoderma Blue Blood Sun Cream Dark SPF 50, maar kwam en helaas achter dat deze niet meer verkrijgbaar is! Dit was echt een geweldig product, een getinte zonbescherming dat tegelijk als foundation functioneerde en je huidskleur mat maakte. Zelf in tropische klimaten had je geen last van een glimmende huid. Wat nu? Mijn schoonheidsspecialiste vertelde me dat er een uitstekend alternatief is van DECAAR met precies dezelfde eigenschappen, namelijk de BB Oxygen Cream SPF 50. In dit artikel lees je mijn review van dit product en de DECAAR After Treatment Combi Set.

Hoe zit het trouwens met dagcrème en SFP?

Decaar BB Oxygen Cream SPF 50 Review

Een vraag waar je misschien ook mee worstelt, wat is nu de beste volgorde om je huidverzorgingsproducten aan te brengen? Je dagcrème of je zonnebrandcrème? Waar begin je mee? Als je je huid optimaal wilt beschermen, moet je regelmatig smeren. Ik gebruik het liefst een hoge beschermingsfactor, bijvoorbeeld factor 50, omdat je zo langer beschermd bent in de zon. Vooral m’n gezicht wordt veel blootgesteld aan de zon en is gevoelig voor het ontwikkelen van pigmentvlekken. En dat wil ik echt liever niet! Daarom draag ik ook vaak een petje in combinatie met mijn zonbescherming om me optimaal te beschermen. Je dagcrème hydrateert en voedt je huid de hele dag door. Deze breng je dus als eerste aan, zo kan het ook diep in je huid trekken. Je zonnebrandcrème blijft juist op je huid liggen als een foundation en breng je daarom als laatste aan. Zo kan de SPF zijn werk doen!

➞ Lees ook: Alles over mijn DÉCAAR anti-aging skincare routine

DECAAR: natuurlijke ingrediënten

DECAAR is een echt schoonheidsspecialisten merk en vind je dus in de beauty salon. Het merk is gedreven in het leveren van innovatieve, unieke, veilige en zeer effectieve huidverzorgingsproducten en behandelingen, allemaal met dermatologisch bewezen resultaten. De producten voor thuisgebruik zijn ter ondersteuning en aanvulling op de DECAAR-behandelingen. Wat ik fijn vind aan het merk is dat de producten zijn gemaakt op basis van actieve, natuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor je huid, je lichaam én voor het milieu. Vegan en duurzaam, waarden waar ik me in kan vinden zoals je weet!   

De After Treatment Combi Set

De inhoud van de After Treatment Combi Set bestaat uit: Purifying Cleansing Gel 50ml, Phyto Lotion 50ml, Oxygen gel 15ml, Rebalancing Cream 15ml, BB Cream spf30 15ml en de Calming Mask 4 sachets 5ml. Het gebruik van deze producten zorgt ervoor dat je huid echt schoon en gebalanceerd raakt. Mijn huid wordt rustiger na verloop van enkele dagen en ik merk dat de Phyto Lotion zijn werk doet, want mijn poriën worden kleiner! Als je op zoek bent naar intensieve verzorging van je huid, moet je dit echt een keer proberen!

De BB Oxygen Cream SPF 50 – 50ml 

Deze BB Cream is een getinte zonbescherming die snel wordt opgenomen door je huid, zonder de huid vettig te maken. Waar ik echt niet van houd, is zonbescherming die een dikke witte film nalaat. Waarbij je dus nog 10 minuten bezig bent met uitsmeren. Dat is met de BB Oxygen Cream gelukkig niet het geval! Na gebruik hiervan over mijn dagcrème, merk ik dat het mijn huid glad en fris maakt. Een mooi egaal effect. De teint van de crème past zich aan mijn eigen huidtint aan. Dit zorgt voor een zeer natuurlijk resultaat. Het heeft hetzelfde effect wat ik gewend was van de Blue Blood Sun cream, namelijk dat het een dekkende matte werking heeft zoals een foundation, waardoor je pigmentvlekken, puistjes of andere oneffenheden gelukkig niet meer ziet! Wat een uitkomst! Niet onbelangrijk, gelukkig ruikt de crème ook erg lekker. Blijf trouwens ieder paar uur tijdens je vakantie steeds bijsmeren om goed beschermd te blijven.

Tip: haal je zonbescherming vooraf in Nederland al in huis, als je op je vakantiebestemming pas op zoek gaat naar zonbescherming, kun je voor dure verrassingen komen te staan!

Nog op zoek naar een cadeau?

Deze Combiset is trouwens ideaal om te geven als cadeau voor je vriendinnen of je moeder! Wie is er nu niet blij met prachtige producten voor je beauty routine? Klik hier voor meer informatie en bestellen.

Hoe bescherm jij je huid tegen de zon? Heb je nog tips voor mij? Laat het me weten in de comments!

Meer lezen over Beauty? Lees dan ook:

*Dit is een samenwerking met DECAAR. Lees meer hierover in de Disclaimer.

1 Comment

 • Tineke Rous- de Vries
  20 februari 2024 at 21:22

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over de DECAAR BB Oxygen Cream SPF 50, speciaal gericht op de donkere huid. Als schoonheidsspecialiste behandel ik vaak cliënten met vergelijkbare problemen, zoals de noodzaak voor effectieve zonbescherming die ook hydrateert en de huid voedt. Ik ben het eens met je punten over het belang van zonbescherming met een hoge SPF-factor en wil graag toevoegen dat een product dat zowel verzorgt als beschermt essentieel is voor een gezonde huid.

  In mijn ruim 40 jaar ervaring heb ik ontdekt dat; de juiste combinatie van zonbescherming en huidverzorgende ingrediënten kan bijdragen aan een langdurige gezonde uitstraling van de huid. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Tineke

  Reply

Laat een reactie achter

error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.