Menu

Vigeland Park Oslo: tips en een overzicht van de mooiste beelden

Als je nog op zoek bent naar hidden gems om te bezoeken in Oslo raad ik je aan om het Vigeland Park te bezoeken. Af en toe houd ik er wel van om musea te bezoeken en exposities van interessante kunstenaars te bekijken. Zoals de kunstenaar Botero, befaamd om zijn schilderijen en beelden met ronde vormen. Zo vind je in Oslo een beeldenpark met bizarre blote beelden van kunstenaar Gustav Vigeland. Je kunt hier heerlijk dwalen tussen levensgrote standbeelden. Laat me je er meer over vertellen. Nog beter ik laat het je zien!

Bizarre beeldenpark van Gustav Vigeland

Je vindt in dit beeldenpark alle werken van kunstenaar Gustav Vigeland. Hij is de beroemdste beeldhouwer van Noorwegen. Daarmee is het park een van de populairste bezienswaardigheden van Noorwegen. Maar liefst 212 beelden van steen, graniet en brons pronken in dit park. Je kijkt je ogen uit! Vooral omdat de beelden verschillende emoties uitbeelden. Je hebt diverse levensgrote werken die je zullen intrigeren. Bijvoorbeeld de brug met 58 naakte mannen en vrouwen in allerlei poses. Stuk voor stuk zijn ze anders en uniek. Vooral de ‘Kleine Driftkop’ is leuk om te zien, bizar hoe goed de beeldhouwer de emotie van boosheid heeft kunnen vastleggen in dit jongetje wat boos met zijn voeten op de grond stampt. Hij lijkt zo echt! Grappig om te zien.

Uitbeelding van verschillende levensfases

Wat hebben de beelden in Vigeland Park allemaal gemeen met elkaar? Ze symboliseren verschillende levensfases van de mensen. Je ziet de ontwikkeling van kind naar volwassenen naar het spirituele. In het midden van het park tref je het hoogtepunt aan: ‘Monolitten’. Een veertien meter hoge zuil omringd door 121 mensen die over elkaar heen klauteren richting de hemel. Dit beeld is gehouwen uit een brok massief steen en duurde 14 jaar om het af te krijgen. Now that’s dedication! Klim vooral naar boven want vanaf hier heb je mooi overzicht over heel het park.

Voor Fotografen

Is fotograferen je hobby? Ook dan is dit park een geweldige bezienswaardigheid voor je. Je kunt namelijk overal rondstruinen en proberen schitterende plaatjes te schieten vanuit verschillende perspectieven en inzoomen op details. De beelden lenen zich hier perfect voor. En normaal mag dat niet in een museum. Dus een leuk project voor de amateurfotografen onder ons. Wat vind je van mijn foto’s? Goed gelukt?

Meer weten over Gustav Vigeland?

Dan kun je een bezoek brengen aan het museum in dit park op het einde. Dit gebouw was zijn voormalige atelier en trekt jaarlijks veel bekijks.

Je roadtrip naar Noorwegen plannen

KLM Vliegtickets regelen – bekijk aanbiedingen
Trivago – Hotels zoeken en vergelijken – bekijk aanbiedingen
OAD Busreizen – een volledig georganiseerde Vlieg-rondreis naar Fjordenland Noorwegen – bekijk aanbiedingen
Djoser Reizen – voor een rondreis of wandelreis – bekijk aanbiedingen
TUI – voor groepsreizen of individuele fly-drive reizen – bekijk aanbiedingen


Souvenirwinkel

Ben je gek op het werk van deze kunstenaar? Ga dan zeker langs in het souvenirwinkel. Je kunt hier miniaturen halen van enkele van de bekendste beelden van Vigeland, zoals de Kleine driftkop. Ook een leuk cadeau om te geven! Als je een echte fan bent moet je het fotoboek van Vigeland halen voor op je koffietafel.

Vigeland Park: leuke plek om te picknicken

Tijd om even bij te komen van het sightseeing in Oslo? Kom dan even relaxen in dit park. Ideaal in de zomer om er even tot rust te komen, lekker te gaan picknicken of gewoon mensen te kijken.

Lees ook: Wat te doen in Oslo? 12 Tips voor de beste bezienswaardigheden

Praktische zaken Vigeland Park bezoeken

Het park is iedere dag geopend en gratis te bezoeken. Vergeet niet een blik te werpen op het toegangshek, ook hierin is het werk van Vigeland verwerkt! Als je het Vigeland museum wilt bezoeken, moet je wel entree betalen.

Overnachten in Oslo

In een groot aantal hotels in Noorwegen en Zweden kun je niet meer contant betalen. Je kunt alleen betalen met een bankpas met Maestro logo of een creditcard. Oslo is een hele leuke stad, maar wel duur. Hotelovernachtingen in de stad zijn dan ook best prijzig. We zaten daarom net buiten Oslo in Scandic Hotel Oslo Airport. Ook handig omdat je dan dichtbij de luchthaven zit.

Meer lezen over Noorwegen?

Ben je benieuwd naar de reisroute van onze roadtrip van 10 dagen door Noorwegen? Of wil je weten wat er allemaal te zien en doen is in Stavanger of Hanzestad Bergen? Als je gek bent op natuur raad ik je aan om m’n artikel over de prachtige Steinsdalsfossen te lezen voor inspiratie. Lees ook al mijn tips over onze reis naar Alesund, het culturele centrum van de Sunnmøre regio en Lillehammer.

Boek je vakantie naar Noorwegen

Lijkt het je wel wat om op avontuur te gaan naar de spectaculaire en gevarieerde natuur in Noorwegen? Bekijk de actuele aanbiedingen bij:

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2023 Your Travel Reporter. All rights reserved.