Menu

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico: deze moet je zien!

Mexico is een mooi land en kent veel hoogtepunten. Het is de perfecte plek om strand en cultuur te combineren. In Mexico vind je de prachtigste Maya tempels en ruïnes. Je hebt vast wel eens gehoord van het wereldwonder en de bekendste Mayastad ter wereld: Chichén Itzá. Voor een vakantie naar Mexico is dit een van de grootste bezienswaardigheden. Er zijn hier dus veel tempels te vinden, maar welke moet je beslist zien? We verbleven in Playa del Carmen en in dit artikel neem ik je mee naar de 5 mooiste Maya tempels die je makkelijk vanuit Cancun kunt bezoeken. Op nummer 1 vind je natuurlijk de bekendste: Chichen Itza. Ze staan op volgorde van mijn persoonlijke voorkeur. De indrukwekkendste vind je dus bovenaan. Heb je niet zoveel tijd of zin om alle 5 Maya tempels te bezoeken, doe er dan je voordeel mee!

Maya tempels in Mexico: de top 5 die je niet mag missen!

de Maya-ruïnes van Chichen Itza-Mexico
Chichen Itza: de bekendste Maya tempel

1. Chichen Itza: de bekendste Maya tempel

Chichen Itza was een van de belangrijkste steden van de Maya’s. Dit is ook de beste plek om het Maya-erfgoed te zien. Chichén Itzá bestaat onder andere uit de piramide van Kukulcán, El Caracol en het Nonnenklooster. Deze plek is niet voor niets uitgeroepen tot een wereldwonder en je zult je vergapen aan de indrukwekkende bouwwerken en de piramide. Je mag deze piramide helaas niet beklimmen. Als er een Maya tempel is die je absoluut niet mag overslaan tijdens je vakantie, is het deze! Doe een rondleiding met een gids, dan hoor je allemaal leuke feitjes en verhalen over de tempels.

Tip: Let wel op dat dit een van de populairdere Maya tempels is, het kan dus erg druk zijn met toeristen. Ga vroeg in de ochtend als je mooie foto’s wilt schieten. Ook is er hier weinig schaduw, mocht je hier tussen de middag zijn, zorg dan dat je een petje of hoed bij je hebt want anders brand je weg!


Wat-te-zien-en-doen-in-Tulum-Yucatan-Mexico
De mooie ruïnes van Tulum aan de Caribische zee

2. Tulum: Maya ruïne aan de kust

Deze tempel is met stip de mooiste bezienswaardigheid in Tulum! Het ligt direct aan het strand en levert schitterende plaatjes op met de fonkelende turquoise zee op de achtergrond. De tempel is gebouwd op een klif en was vroeger een haven. Bezoek aan het einde van je tour gelijk het strand van Tulum. Even afkoelen!


Ek-Balam-Mexico

3. Ek Balam

Dit is een van de kleinere tempel complexen, maar het blijft indrukwekkend om te zien. Deze is ook niet zo druk bezocht, dus perfect als je rustig op je eigen tempo alles wilt verkennen. De piramide hier is 30 meter hoog en mag je gewoon beklimmen.


Het indrukwekkende uitzicht vanaf Coba

4. Coba

Coba is de hoogste piramide in México, waar je een ongelooflijk uitzicht over de omgeving hebt. Als je het aandurft, kun je de piramide beklimmen, pas wel op want de treden zijn niet recht en even breed! Coba ligt net als ChItzan Itza en Ek Balam vlak bij Valladolid en is dus goed te combineren met dit koloniale stadje.


De ruïnes van Uxmal

5. Uxmal

Vanuit Mérida kun je weer andere Maya Ruïnes gaan bezoeken, zoals Uxmal en Kabah. Hier kun je de mystieke allure ontdekken van twee van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Yucatan tijdens een rondleiding van een hele dag. Dit is bovendien een prachtige plek om foto’s te schieten. Je vindt hier de piramide van de tovenaar van 40 meter hoog met daar omheen nog meer oude ruines.


Playa del Carmen

Als je een pakketreis boekt naar Mexico is de kans groot dat je in Playa del Carmen beland. Playa del Carmen is een bekende en populaire badplaats in het oosten van Mexico, een oude vissersplaats wat nu een bruisende toeristenplaats is. Je vindt hier veel winkels, restaurantjes en leuke uitgaansgelegenheden. Het is hier het hele jaar mooi weer dus een geweldige bestemming voor je strandvakantie. Playa del Carmen heeft ook mooi natuur, vlak voor de kust vind je de prachtigste vissoorten en koraalriffen. Je kunt hier dus ook heerlijk gaan snorkelen en duiken.

In Cancun of Playa del Carmen verblijven?

Cancun is een stad in het uiterste oosten van Mexico, gelegen op het schiereiland Yucatan in de staat Quintana Roo. Cancún ligt dus direct aan de Caribische zee. Cancun en Playa del Carmen zijn de twee grote badplaatsen in Yucatan. Het maakt eigenlijk niet uit waar je zit. Vanuit beide badplaatsen kun je dus een auto huren en de bekende Maya tempels gaan bezoeken of een dagexcursie doen.

Meer over Mexico

Ben je op zoek naar nog meer tips voor je vakantie naar Mexico? Lees dan ook mijn artikel met handige tips voor je vakantie naar Mexico. Benieuwd naar wat je allemaal kunt zien en doen in Yucatan en Tulum, lees dan 15 x de leukste bezienswaardigheden in Yucatan.

1 Comment

Laat een reactie achter

error: This content is protected. Copyright © 2023 Your Travel Reporter. All rights reserved.