Menu

Een dag aan boord van cruiseschip Queen Anne van Cunard

Queen-Anne-Cunard-Line-cruise-ship-review

Een paar weken terug ging ik op uitnodiging van de Cunard Line aan boord van hun nieuwste meesterwerk: de Queen Anne! Van de elegante salons tot de luxueuze kajuiten, elk detail ademt grandeur en geschiedenis. Op 26 augustus lag de splinternieuwe Queen Anne voor het eerst aangemeerd in de haven van Rotterdam. Ik had het geluk dat ik was uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op dit imposante nieuwe schip. Ik was heel benieuwd, want ik was nog nooit eerder aan boord van een Britse cruise schip geweest. Een primeurtje dus, ga je mee?

De legendarische Cunard Line, bekend om haar luxe trans-Atlantische overtochten, heeft met de Queen Anne haar vloot uitgebreid. Dit schip dat haar eerste vaart maakte in 2024, is het nieuwste kroonjuweel in een lange rij van Cunards iconische schepen, naast de Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth. In dit artikel kijken we naar wat de Queen Anne zo speciaal maakt, van haar ontwerp en faciliteiten tot de ervaringen aan boord.

Een moderne ode aan de Gouden Eeuw van Cruisen

De Queen Anne biedt een perfecte mix van traditionele elegantie en moderne luxe. Dit merk je zodra je het indrukwekkende atrium binnenkomt. Er is gebruik gemaakt van klassieke kleuren en houten ornamenten. Het ontwerp is een eerbetoon aan de Art-deco-stijl die de vroege 20e eeuw kenmerkte, maar met moderne accenten die het schip een frisse en hedendaagse uitstraling geven. Terwijl je door de ruime en prachtig ingerichte openbare ruimtes wandelt, voel je de geschiedenis van Cunard, zonder dat het verouderd aanvoelt. Denk aan rijke houtsoorten, gouden accenten en prachtige kunstwerken die een klassieke ambiance oproepen.

Luxe Kamers en Suites

Het schip beschikt over een breed scala aan accommodaties, van standaard hutten tot de uiterst luxueuze Grill Suites. De standaardhutten zijn ruim en goed uitgerust, met comfortabele bedden, stijlvolle badkamers en moderne voorzieningen zoals flatscreen-tv’s en gratis wifi. Gasten die in een van de Grill Suites verblijven, hebben toegang tot exclusieve ruimtes aan boord, zoals privérestaurants en lounges, plus een persoonlijke butlerservice. Tijdens ons scheepsbezoek was het schip helemaal volgeboekt, dus konden we helaas geen kijkje nemen in een van de kajuiten.

Wist je dat?

Wist je dat de beroemde Titanic en de White Star Line uiteindelijk onderdeel geworden zijn van de Cunard Line? Na de ondergang van de Titanic in 1912 en verschillende financiële uitdagingen fuseerden Cunard en White Star in 1934 om samen te werken als de Cunard White Star Line. Hoewel de White Star Line-naam later verdween, leeft de geschiedenis voort binnen Cunards rijke maritieme erfgoed als de White Star Service. Dit zie je ook terug in de uniformen die de crew dragen aan een mooie White Star pin op de borst.

De Onvergelijkbare Cunard Service

Vandaag de dag staat de White Star Service bij Cunard voor uitmuntende gastvrijheid en aandacht voor detail. Passagiers kunnen rekenen op persoonlijke en verfijnde service aan boord van de schepen, zoals de Queen Mary 2, Queen Victoria en nu ook de gloednieuwe Queen Anne. Deze persoonlijke aandacht, samen met de doordachte details overal aan boord, maken de cruise-ervaring uitzonderlijk.

Gastronomie op Hoog Niveau

Aan boord van het nieuwe Queen Anne cruiseschip zijn er diverse restaurants die elk een unieke culinaire ervaring bieden. Het schip beschikt over zowel formele eetgelegenheden als casual restaurants, waardoor er voor elke smaak iets te vinden is. In het elegante Britannia Restaurant kunnen gasten genieten van internationale gerechten in een klassieke setting, terwijl het verfijnde Queens Grill exclusieve gerechten serveert voor suitepassagiers. Voor liefhebbers van Aziatische keukens is er het extra stijlvolle restaurant Kori, waar oosterse smaken in verfijnde gerechten centraal staan. Daarnaast biedt het schip verschillende informele eetopties, zoals een buffetrestaurant met een breed scala aan wereldkeukens en een trendy bistro voor lichte maaltijden. Door deze diverse keuzes kunnen gasten genieten van culinaire hoogstandjes, variërend van haute cuisine tot ontspannen, informele maaltijden.

High Tea

Voor de liefhebbers van thee is de traditionele afternoon tea in de Queens Room een absolute must. Met heerlijke scones, sandwiches en gebakjes, geserveerd met zilveren theeservies, voelt deze ervaring als een terugkeer naar de glamour van de gouden dagen van oceaanreizen.

Fish & chips bij de Golden Lion

De Golden Lion aan boord van het Queen Anne cruiseschip is een traditionele Britse pub die de warme sfeer van een authentieke pub op zee brengt. Hier kunnen gasten genieten van een breed scala aan klassieke pubgerechten, zoals fish-and-chips en hartige taarten, gecombineerd met een selectie van bieren en ales. Met livemuziek, pubquizzen en sportuitzendingen biedt de Golden Lion een gezellige, informele plek om te ontspannen en de typisch Britse pubcultuur te ervaren, midden op de oceaan.

Mareel Wellness aan boord van Queen Anne

Het schip beschikt over meerdere zwembaden, waaronder een elegant buitenzwembad omringd door comfortabele ligstoelen en een sfeervol binnenzwembad voor ontspannen zwemsessies, ongeacht het weer. Voor extra luxe kunnen gasten terecht in de Mareel Wellness & Spa, een uitgebreid wellnesscenter dat massages, schoonheidsbehandelingen en thermale suites aanbiedt. Hier kunnen reizigers genieten van sauna’s, stoombaden en speciale hydrotherapiezwembaden, ontworpen om lichaam en geest volledig tot rust te laten komen. Naast ontspanning biedt het schip ook een breed scala aan sport- en recreatiemogelijkheden. Denk aan zwembaden, fitnessruimtes en zelfs een padelbaan op het dek.

Entertainment en Activiteiten

Het entertainmentprogramma aan boord van de Queen Anne is indrukwekkend. Van theatershows en livemuziek tot lezingen van gastsprekers en kunsttentoonstellingen, er is voor elk wat wils. Het Royal Court Theatre biedt Broadway-waardige producties, terwijl je in het Carinthia Lounge kunt genieten van rustige live jazz of klassieke muziek. De Bright Lights Society aan boord van het Queen Anne cruiseschip is een exclusieve ruimte voor liefhebbers van cultuur en kunst. Deze stijlvolle lounge biedt gasten een unieke omgeving om te genieten van literatuur en muziek.

Voor de kunstliefhebbers heeft Cunard een samenwerking met vooraanstaande galeries en musea, waardoor het schip een fascinerende collectie kunstwerken herbergt.

Conclusie over Queen Anne cruiseschip

De Queen Anne is meer dan alleen een cruiseschip; het is een drijvende wereld van elegantie, luxe en traditie, met een moderne twist. Van de verfijnde inrichting tot het voortreffelijke eten, het entertainment en de uitstekende service, alles aan boord draagt bij aan een onvergetelijke ervaring. Of je nu een doorgewinterde cruiser bent of voor het eerst de zeeën bevaart, de Queen Anne zal zonder twijfel indruk maken. Als je een liefhebber bent van gala-avonden en jezelf optutten voor iedere avond, is deze rederij echt iets voor jou. Iedere avond is een speciale gelegenheid bij Cunard.

Voor diegenen die op zoek zijn naar een cruise die zowel comfort als cultuur biedt, is de Queen Anne een topkeuze. Met haar grote ruimtes, aandacht voor detail en de onmiskenbare Cunard-charme, biedt dit schip een koninklijke ervaring op zee.

Wil je ook cruisen met de Queen Anne van Cunard?

Bekijk en boek je cruise bij:

Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

About Author

Hi, Ik ben Mila, jouw reisreporter en met mijn plaatjes neem ik je mee op reis naar unieke bestemmingen, tropische paradijzen en luxe cruisevakanties. Genoten van dit artikel? Je kunt me gemakkelijk ondersteunen zodat ik mooi content voor jou kan blijven maken. Kijk op mijn Partnerpagina voor meer informatie. Alvast hartelijk dank voor je steun!

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.