Menu

Zwemmen met dolfijnen op Curacao? Dit was mijn ervaring!

Staat het ook hoog op jouw bucketlist om een keer te zwemmen met dolfijnen, op Curacao kan het! Bij The Dolphin Academy Curacao bieden ze unieke experiences om met een dolfijn te zwemmen, duiken of gewoon te ontmoeten! Als dierenliefhebber heb ik altijd al een dolfijn van dichtbij willen ontmoeten en op Curacao kreeg ik de kans om deze lang gekoesterde droom waar te maken met een Dolphin Encounter! Tijdens deze persoonlijke Meet & Greet kun je op een heel toegankelijke manier kennis maken met deze bijzondere dieren. Het recept voor een onvergetelijke ervaring!

Zwemmen met dolfijnen bij Curacao Sea Aquarium

Meet the Dolphins!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ergens wel bang was om direct te gaan zwemmen met dolfijnen op Curacao, daarom was ik superblij dat er ook een optie was om de dolfijnen in een intiemere setting te ontmoeten. Namelijk tijdens een Meet & Greet! Hierbij kun je in een kleine groep staand in een zwembad, spelen met een dolfijn. Je krijgt begeleiding van een ervaren trainer die echt de tijd voor je neemt en duidelijk uitleg geeft over het gedrag van een dolfijn. Ook kun je vragen stellen.

Instructies voor een Dolphin Encounter op Curacao

Bij aankomst meld je je bij de receptie balie waar je eerst allerlei papieren dient in te vullen voor je eigen veiligheid. Kom dus op tijd, want dit duurt wel even, er wordt verwacht dat je alles goed doorleest en alle vragen beantwoordt. Na ondertekening van de vrijwaring en alle veiligheidsvragen krijg je een bandje om je pols en kun je je gaan omkleden in badkleding. Hierna mag je naar een kleine bioscoopzaal voor een instructievideo over de encounter. Na afloop van het filmpje gaat het echt gebeuren … de ontmoeting met de dolfijnen!

De ontmoeting met Romeo

Na de instructie mag je mee met de trainer naar het zwembad. In het zwembad sta je aan de zijkant op een metalen reling. Je staat maar halfdiep onder water, dus ook kinderen kunnen deze encounter doen. We hadden de mazzel dat onze groep maar uit vier personen bestond. Per persoon kregen we dus meer tijd met de dolfijn. De trainer gaf ons eerst uitleg over de dolfijn, wat je wel en niet mag doen. Daarna mochten we een voor een kennis maken met de dolfijn en hem aaien over zijn rug en buik.

Een fantastische en onvergetelijke ervaring!

Onze dolfijn heette Romeo. Hij was zo mooi en zo lief. Ik was zo enthousiast en blij en zenuwachtig tegelijk. Ergens was ik bang dat de dolfijn mijn gedachten kon lezen en me misschien niet aardig zou vinden. Maar Romeo was super relaxed en zo vrolijk! Wat een fantastische ervaring om een dolfijn van zo dichtbij te mogen bewonderen en mee te maken. Ik heb Romeo mogen aaien en zelf een kusje mogen geven! Op een gegeven moment laat de dolfijn zien wat hij allemaal kan en was hij zelfs aan het zingen en geluidjes maken. Zo leuk om te zien, echt een geweldige ervaring! Ik heb zo genoten van de dolfijnen. Een van de tofste ervaringen van mijn leven!

Foto’s van mijn Dolphin Encounter op Curacao

Tijdens je encounter maakt een professionele fotograaf van the Dolphin Academy foto’s van je. Deze kun je later bekijken en kopen in de Photoshop voor een redelijke prijs. Je krijgt een mooie usb-stick met al je foto’s erop. Je mag trouwens niet je eigen camera meenemen tijdens de encounter, logisch want je gaat het water in. Deze kun je opbergen in de kluisjes.

Het welzijn van de dolfijnen staat voorop

Ik ben al 25 jaar vegetariër en een grote dierenvriend. Iedereen die me een beetje kent, weet dat van mij. Daarom is het dus belangrijk voor mij om een diervriendelijke ervaring met dolfijnen te doen. Bij The Dolphin Academy kun je hier goed voor terecht. De dolfijnen die bij Dolphin Academy verblijven, zijn kust tuimelaar dolfijnen. Ze leven van nature in groepen van 20 dolfijnen in baaien of havens.

Dolfijnen in een natuurlijke habitat

The Dolphin Academy heeft op het terrein van Sea Aquarium deze leefruimte nagebootst door het maken van vier natuurlijke lagunes. Deze zijn onderling verbonden door bekkens en kanalen en staan daarnaast in contact met de oceaan. Zeewater en vis stroomt dus constant door de lagunes heen. The Dolphin Academy is hiermee een van de drie faciliteiten in de hele wereld die een open water programma aanbiedt. Dit betekent dat de dolfijnen regelmatig de zee op gaan om te spelen, duiken en ontdekken.

Het Sea Aquarium Park

Na afloop van je encounter kun je de rest van het Sea Aquarium Park gaan verkennen. Je vindt er bijzondere vissen, haaien, flamingo’s en kunt zelf een show van zeeleeuwen meemaken. Aan het einde van de dag geven de trainers een dolfijnenshow, hier laten de dolfijnen hun kunstjes zien. Ik zou hier zeker voor blijven hangen. Al met al een superleuk dagje uit!

Dolfijn Estrea

Wist je dat?

  • De dolfijnen elk 14 kg vis per dag te eten krijgen?
  • Dat de trainers bewust routine en herhaling vermijden om ervoor te zorgen dat het leuk blijft voor de dolfijnen en ze niet worden belast door de activiteiten of door eentonigheid.
  • De trainers de dolfijnen dagelijkse vergezellen tijdens excursies naar de open zee, waarbij ze vrij zijn om mee te gaan of ervoor te kiezen om terug te gaan naar de zee.

Dolphin Encounter op Curacao doen?

  • 20 minuten in het water met een dolfijn, totale tijdsduur 1,5 uur
  • Max. 6 personen
  • Geschikt voor kinderen (alle leeftijden); kinderen tot en met 8 jr. alleen onder begeleiding van een betalende volwassene

Meenemen:

Handdoek, badkleding en camera. Op de overige plekken mag je gewoon fotograferen. Alleen niet als je deelneemt aan een encounter of een andere dolphin experience en het water ingaat.

Lijkt het je wel wat, zwemmen met dolfijnen of een Dolphin Encounter op Curacao? Je kunt bij de Dolphin Academy ook zwemmen, snorkelen en duiken met dolfijnen in open water. Klik hier voor meer informatie.

Ook op vakantie naar Curacao?

Heb je zin gekregen om direct je vakantie naar Curacao te regelen? Je vliegt in ongeveer tien uur rechtstreeks van Amsterdam naar Curacao. Boek een vliegticket met KLM of vergelijk eerst alle goedkope vluchten op Skyscanner. Wil je lekker onbezorgd op vakantie? Bekijk dan hier het aanbod van de kant-en-klare pakketreizen van TUI. Zelf een hotelletje regelen? Dat doe je het beste via Booking.com of vergelijk eerst de prijzen bij Trivago om zeker te zijn van de beste deals! Op Curacao heb je echt een huurauto nodig, deze boek je gemakkelijk bij Sunny Cars.

Bekijk hier alle actuele aanbiedingen bij:

Meer lezen over Curacao:

Foto’s: The Dolphin Academy Curacao

Hier vind je alle artikelen over Curaçao

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.