Menu

Detox kuur doen en je lichaam ontgiften? Tips & info

Heb je het er lekker van genomen met de feestdagen en wil je het nieuwe jaar met een frisse start beginnen? Lijkt het je wel wat om je gezonder, fitter en energieker te voelen? Dan is het een mooi moment voor een detox kuur. Begin het nieuwe jaar goed met een gezonde start en een gezond lijf met mijn detox tips! Maak je geen zorgen, ik heb het niet over een strenge sapkuur die je verplicht moet volgen van zoveel dagen. Detoxen kun je beginnen met kleine stapjes en opvoeren naarmate je voelt dat je lichaam meer kan hebben en je er klaar voor bent.

Detoxen met thee

Om te beginnen kun je gezonde superfoods in je dagelijkse routine op gaan nemen. Begin je dag bijvoorbeeld met gember thee. Ik persoonlijk houd ervan om mijn dag te beginnen met ginger, lemon & honey thee met een snufje rose Himalayazout. Ik maak dit van verse ingrediënten helemaal zelf. Dit is een gebruik die ik heb overgenomen van mijn reizen naar Tibet en Nepal. Daar drinken ze regelmatig deze thee-combinatie om warm te blijven in de koude bergen. Ook zorgt het ervoor dat je lichaam gereinigd wordt en boost het je spijsvertering! Je hebt in de winkel trouwens speciale detox thee met paardenbloem, ook erg goed voor je!

Detoxen met citroen, gember en komkommer

Je kunt ook een waterkan vullen met wat komkommer- en citroenschijven met water en hier de hele dag door van drinken. Het is sowieso goed om veel water te drinken als je aan het detoxen bent zodat alle afvalstoffen goed je lichaam uit kunnen worden gespoeld. De hele dag door heet water drinken is zelfs nog beter om alle afvalstoffen uit je systeem te flushen. Wil je een stapje verder? Voeg dan een superfood als Spirulina toe aan je dagelijkse ritueel.

Wat is Spirulina?

Spirulina is een alg en bewezen effectief bij het ontgiften van zware metalen uit je lichaam. Daarnaast heeft het ontstekingsremmende eigenschappen en helpt het je bijvoorbeeld om je darmflora weer in balans te brengen. Dat klinkt toch geweldig?

Detoxen met groene smoothies

Wil je een stapje verder? Start je dag dan bijvoorbeeld met een groene smoothie. Hier kun je alle groene bladgroenten in doen, in combinatie met bijvoorbeeld koriander (detoxiferend) en ook een theelepel Spirulina. Ben je lekker op dreef en wil je nog verder? Dan kun je een paar dagen een kuur doen met alleen maar groene smoothies. Dit is best wel zwaar, zonder vast voedsel zul je makkelijk in de verleiding komen om je detox kuur op te geven, maar als je volhoudt, zal je lichaam je dankbaar zijn!

De superfoodmixen  van Your Super

Ik worstelde veel met mijn energieniveau en was op zoek naar iets gemakkelijks en natuurlijks dat me kon helpen beter en energieker te voelen. Toen kwam ik de superfoodmixen van Your Super tegen. Per mix zitten er tot 6 verschillende superfoodpoeders in verwerkt die de veerkracht van je lichaam ondersteunen.

De superfoodmixen  van Your Super

De Super Green en Gut Feeling mix

De mixen helpen me mijn lichaam te voeden met de krachtigste en puurste planten. Ik heb gemerkt dat mijn spijsvertering is verbeterd, ik heb meer energie, ik ben meer in balans, ik slaap beter en mijn huid straalt! Ik gebruikte de Super Green mix in combinatie met de Gut Feeling, maar je kunt deze ook aanvullen met bijvoorbeeld de Forever Beautiful als je je op een betere huid wilt focussen of ga voor de gehele Detox Bundle als je het jaar echt gezond wilt beginnen! Hierin zitten 5 verschillende superfoodmixen. Een single supermix kost je 24,99 euro en daar doe je ongeveer een maand mee. In de Super Green mix vind je superfoods zoals Tarwegras, Gerstegras, Moringa, Baobab, Spirulina en Chlorella Poeder. Alle producten zijn overigens glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en bevatten geen zoetstoffen en vulstoffen! Bekijk de mixen op Your Super.

Speciale kortingscode

Als je mijn speciale code YOURTRAVELREPORTER15 gebruikt, krijg je 15% korting op je gehele bestelling. Detoxen hoeft niet moeilijk te zijn. Meng een theelepel van Gut Feeling of Super Green met koud water, even roeren en je bent klaar voor een smakelijke en gezonde start van je dag!

Overigens hoeft detoxen niet een kuur te zijn die je eens in de zoveel weken doet. Je kunt superfoods opnemen in je dagelijkse routine zodat je iedere dag bezig bent met een gezonde leefstijl. Je zult merken dat je meer energie zult hebben! Heb je ervaring met detoxen? Hoe was het voor jou? Laat het me weten in de comments hier beneden ik ben benieuwd naar je tips!

Interessant artikel? Dan vind je dit ook leuk!

1 Comment

 • Martijn Meeuwis
  11 maart 2024 at 23:17

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over de detox kuur en de voordelen voor het lichaam. Als ervaringsdeskundige op dit vlak met een enorme interesse in gezond leven en natuurlijke gezondheidsbevordering, heb ik veel te maken gehad met relevante vraagstukken, zoals het ontgiften van het lichaam om welzijn te verbeteren. Ik ben het eens met je punten over de positieve effecten van een detox kuur en wil graag toevoegen dat een zorgvuldig uitgevoerde detox, in combinatie met een bewuste levensstijl, de sleutel kan zijn tot een verbeterde gezondheid en vitaliteit.

  Er komen veel mensen naar mij toe met vragen over hoe ze hun lichaam op een natuurlijke wijze kunnen reinigen. Telkens weer werkt deze aanpak enorm effectief, vooral als het gepaard gaat met voedingsadvies en stressmanagement. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Martijn

  Reply

Laat een reactie achter

error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.