Menu

Een interview met Kapitein Serena Melani van de Explora I

Mediawall

Het is niet elke dag dat je de kans krijgt om in gesprek te gaan met een echte kapitein. Laat staan met iemand die de leiding heeft over het gloednieuwe luxe cruiseschip de Explora I. Ik zat onlangs aan boord van het schip en sprak met Kapitein Serena Melani. Wat een genoegen om een exclusief interview te hebben met de bekwame kapitein Serena Melani. Een vrouw die haar leven heeft gewijd aan het verkennen van onbekende gebieden en het ontdekken van nieuwe horizonten!

De weg naar het Kapiteinsschap

Serena begon met het delen van haar opmerkelijke reis naar het kapiteinsschap. “Mijn passie voor de zee begon toen ik nog een kind was,” vertelde ze. “Ik groeide op in een kuststad en bracht mijn dagen door met het kijken naar de golven. Ik droomde over verre bestemmingen.” Serena vervolgde haar opleiding met maritieme studies en navigatie. Na jaren van hard werken en toewijding klom ze op tot de rang van kapitein bij Regent Seven Seas Cruises.

Lees ook: Mijn Explora I Review: Op luxe cruise van Glasgow naar Reykjavik

Het Avontuur van de Explora I

Met een fonkeling in haar ogen beschreef kapitein Melani het unieke karakter van de Explora I. “Dit schip is niet zomaar een vervoermiddel; het is een platform voor ontdekking en avontuur. We brengen reizigers naar afgelegen plaatsen, ver weg van de gebaande paden, waar ze de ware schoonheid van de natuur kunnen ervaren. Het schip is uitgerust met de nieuwste technologieën en duurzame methoden om de impact op het milieu te minimaliseren.”

Levenslessen op zee

Op de foto met Kapitein Serena Melani

Kapitein Serena deelde enkele van de waardevolle lessen die ze heeft geleerd tijdens haar vele reizen over de wereldzeeën. “De zee leert je geduld en nederigheid,” merkte ze op. “Je kunt de natuur niet controleren, maar je kunt wel leren om ermee samen te werken. Respect voor de oceaan en het begrip van haar krachtige krachten zijn essentieel voor elke zeevaarder.”

Milieubewustzijn op Zee

Een belangrijk aspect van het interview was het gesprek over duurzaamheid en milieubewustzijn op zee. Kapitein Melani benadrukte het belang van verantwoord toerisme en hoe de Explora I streeft naar een minimale ecologische voetafdruk. “We moeten de prachtige plekken die we bezoeken respecteren en beschermen, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van hun schoonheid,”.

Memorabele momenten op de Explora I

Het gesprek nam een emotionele wending toen kapitein Serena enkele van haar meest memorabele momenten deelde tijdens haar tijd aan boord van de Explora I. “Het zien van walvissen die vrij door de oceaan zwemmen, de levendige kleuren van een ongerept koraalrif, en de onverwachte ontmoetingen met zeldzame zeedieren – dit zijn ervaringen die mijn hart vervullen met vreugde en verwondering,” glimlachte ze.

indoor-pool

Toekomstige plannen en dromen

Terwijl we het interview afrondden, spraken we over de toekomstplannen van kapitein Melani en de Explora I. “Mijn droom is om meer mensen bewust te maken van de schoonheid van de oceaan en het belang van het behoud ervan. We willen blijven innoveren en nieuwe bestemmingen verkennen, altijd met het oog op duurzaamheid en respect voor de natuur,” deelde ze vastberaden mee.

Seas The Day

Een bron van inspiratie

Het interview met kapitein Serena Melani van de Explora I was een onvergetelijke ervaring. Haar passie voor de zee, toewijding aan duurzaamheid en streven naar ontdekking maken haar tot een inspirerend figuur in de wereld van de zeevaart. Terwijl ik van boord ging, liet ik me achter met een hernieuwde waardering voor de oceanen en het belang van het koesteren en beschermen van onze kwetsbare planeet.


Je cruise vakantie boeken

Lijkt het je ook wel wat om een cruise te gaan doen? Het is echt een fantastische ervaring! MSC is een van mijn favoriete rederijen. Je kunt Cruises van MSC rechtstreeks boeken bij:

➞ Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2023 Your Travel Reporter. All rights reserved.