Menu

ss Rotterdam Review: overnachten op een luxe cruiseship

ss-Rotterdam-overnachten

Welkom aan boord van het prachtige ss Rotterdam, een historisch juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Laat me jullie meenemen op een persoonlijke reis door dit unieke schip, waar elke hoek een nieuw avontuur onthult. Zoals je weet heb ik onlangs het cruisen ontdekt! Cruisen is echt een fantastische manier om van je vakantie te genieten. Dit jaar bestaat de Holland-Amerika Lijn precies 150 jaar! Om deze geweldige geschiedenis te herbeleven was ik uitgenodigd voor het Holland-Amerika Lijn arrangement. Hierbij verblijf je één nacht in Hotel New York en één nacht op het ss Rotterdam. Dit was zo’n geweldige ervaring! In dit artikel lees je alles over mijn avontuur en ontdekkingen op dit luxe cruiseschip. Hoe is het om te overnachten op het ss Rotterdam? Laten we samen de leukste dingen verkennen die dit drijvende erfgoed te bieden heeft.

Een warm welkom op La Grande Dame

Zodra je aan boord stapt van het ss Rotterdam voel je de geschiedenis gewoon tot leven komen. Geniet even in alle teugen van je rodelopermoment! Het ss Rotterdam heeft haar maritieme glorie behouden en straalt nog steeds de elegante sfeer uit van vroegere tijden. Als je door de gangen loopt, voel je je als een tijdreiziger die terugkeert naar de gouden eeuw van de ocean liners. Vergane glorie, nee totaal niet!

Ontdek het schip en luister naar de vele verhalen

Het schip zelf is als een kunstwerk, met overal prachtige details om te bewonderen. Ontdek de rijke historie, alle weetjes en bijzondere verhalen uit ruim zestig jaar roemruchte stoomvaartgeschiedenis met één van de rondleidingen. Deze zijn ook los te boeken zonder overnachting en zo de moeite waard! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Captains Lounge, deze is zo mooi om te zien of de prachtige balzalen. Deze zijn gerenoveerd en stuk voor stuk heel indrukwekkend om te zien.

Duik in het verleden

Een rondleiding door het schip onthult de geheimen van haar gloriejaren. Verken de machinekamers en ontdek het mechanische hart dat het schip liet varen. Bezoek de stuurhut en krijg een voorproefje van het leven aan boord voor de bemanning en officieren. De shiphosts die je begeleiden tijdens de rondleiding vertellen zulke leuke verhalen met passie! We spraken met Ger, hij heeft zelf 5 jaar op het schip gewerkt. Hij is in een ver verleden op 16-jarige leeftijd begonnen als bellboy en heeft diverse functies in de horeca en bemanning bekleed. Op deze manier heeft hij drie keer een wereldreis gemaakt met het ss Rotterdam! Hij houdt nog steeds van cruisen en is een loyale klant van de Holland Amerika Lijn. Ieder jaar gaat hij een keer op een cruise. Zo leuk om zijn persoonlijke verhaal te horen! Er is ook een souvenirwinkel ‘de Lynbaan Shop’ waar je leuke mokken en memorabilia kunt halen.

Overnachten aan boord van het ss Rotterdam

Je reis wordt nog specialer wanneer je verblijft in een van de comfortabele kamers aan boord. Of je nu kiest voor een elegante kamer met uitzicht op zee of een binnenhut, elk verblijf op het ss Rotterdam biedt het perfecte toevluchtsoord na een dag vol avonturen op het schip. De kamers hebben nog precies dezelfde inrichting als vroeger dus je stapt zo in het verleden.

Genieten op het Lido Terras

Aan boord kun je natuurlijk heerlijk uit eten. Laat je verwennen in het Lido Grill Restaurant, waar Chef-kok Raymon Rademaker en zijn keukenbrigade je graag verrassen tijdens het ontbijt, lunch en diner met heerlijke gerechten. Je kunt hier ook terecht voor een high-tea! Voor een exclusievere ervaring kun je dineren in het Club Room Restaurant, waar heerlijke gerechten samengaan met een panoramisch uitzicht op de zee. Je vindt het Lido Grill op het promenadedeck waar je ook buiten op het terras kunt plaatsnemen en genieten van de fantastische skyline van Rotterdam.

Bezoek de Ocean Wine Bar: High Wine en Wijnproeverij

Tijd voor ontspanning? Begeef je dan naar de Ocean Wine Bar, dit is een geweldige plek! In deze bar kun je genieten van een goed glas wijn in combinatie met heerlijke borrelhapjes. In de Ocean Wine Bar herleven de tijden van de cruises en serveren ze heerlijke wijnen speciaal geselecteerd door de sommelier. De Ocean Wine Bar is een bar in de vorm van een golf en het plafond is bedekt met reusachtige visschubben. Echt een prachtige locatie! Aan de muur hangen drie stekelige garnalen van de kunstenaar Aart van den IJssel. De Ocean Wine Bar is op donderdag geopend van 15:00 tot 22:00 uur, vrijdag en zaterdag van 15:00 tot 23:00 uur en op zondag van 15:00 tot 20:00.

Adembenemend uitzicht

Maak je reis compleet met een wandeling over het dek tijdens golden hour en geniet van het adembenemende uitzicht op de skyline van Rotterdam. Voel de zeebries door je haren terwijl je uitkijkt over de uitgestrektheid van het water – een ervaring die je nog lang zult koesteren.

Holland-Amerika Lijn arrangement

Lijkt het je ook wel wat om dit mee te maken? Het arrangement bestaat uit 1 overnachting in Hotel New York en 1 overnachting op het ss Rotterdam, een uitgebreid ontbijt in beide hotels, twee dagen parkeren bij het ss Rotterdam én de audiofoonrondleiding ‘Uitwaaien & Zwaaien’. Tijdens de rondleiding flaneer je als een wereldreiziger over de dekken en door de authentieke balzalen van deze voormalige cruiseliner. Ook krijg je een retour met de watertaxi naar Hotel New York. Al met al een unieke ervaring die je nooit zult vergeten, believe me!

➞ Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor overnachten op het ss Rotterdam

Bedankt dat je je hebt laten meevoeren op deze reis door de wonderen van het ss Rotterdam. Het was een genoegen om mijn persoonlijke ervaringen met je te delen. Ik hoop dat je genoten hebt van alle foto’s. Tot ziens op de volgende bestemming van avontuur!


Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

*Dit is een samenwerking. Lees meer hierover in de Disclaimer.

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.