Menu

Shete Boka Park: verken de ruige noordkust van Curacao!

Naast prachtige bountystranden heeft Curaçao ook prachtig natuur te bieden. Op het eiland tref je twee natuurparken aan. Het Christoffel National Park en Shete Boka National Park. Deze parken liggen praktisch naast elkaar en zijn goed te combineren met een dagtrip naar Westpunt. Als je van ruige natuur en adembenemende vergezichten houdt, moet je zeker een bezoekje brengen aan Shete Boka National Park.

Boka Wandomi, de Natuurlijke Brug van Curaçao in Shete Boka National Park

De zeven baaien van Shete Boka National Park

Shete Boka betekent in het Papiaments letterlijk de zeven monden. Hier in het noorden van Curaçao tref je een ruige kuststrook aan van ongeveer 10 kilometer lang met bijzondere inhammen. De onstuimige zee slaat hier keihard in op de rotsen waardoor deze natuurlijke baaien zijn gevormd. Op sommige plekken zie je het water de lucht in schieten. Een bijzonder schouwspel om te zien en een garantie voor mooie fotomomenten!

Boka Tabla

Boka Tabla: betreden op eigen risico

De absolute trekpleister van dit park is Boka Tabla, waar enorme golven in een ondergrondse grot met geweld binnen komen rollen. Je kunt via een speciale houten trap langs de rotsen afdalen naar de monding van de grot; hier kun je zelfs op de rand gaan zitten en de branding zien binnenrollen. Ik vond het eerst wel een beetje eng, maar ben toen toch een kijkje gaan nemen. Spectaculair en spetterend, zeker de moeite waard! Ook een beetje benauwd, krap en glibberig, dus de mensen met claustrofobie, wees gewaarschuwd. Entry at own risk!

Boka Tabla ondergronds

Nadat je een kijkje in de grot hebt genomen, kun je langs de kalkstenen kliffen erboven wandelen voor een spectaculair uitzicht op de ruige noordkust van Curaçao. Op sommige plekken in de rotsen kun je de motieven van koraal zien, echt zo bijzonder!

Thuis van de zeeschildpadden

Deze baaien zijn de thuisbasis voor drie verschillende soorten zeeschildpadden. Deze komen hier jaarlijks in rust hun eitjes leggen. Het park speelt een belangrijke rol voor het behoud van bedreigde zeeschildpadden. Daarom is het park met zijn baaien en zandstranden een beschermd broedgebied van de zeeschildpadden. Het broedseizoen van de zeeschildpadden loopt ongeveer van mei tot december.

Boka Pistol

Als je gaat voor de wandeling naar Boka Kalki kom je uiteindelijk terecht bij Boka Pistol. Dit is een blowhole, de plek waar enorme golven de lucht in barsten met knallende explosies! Vandaar de naam Boka Pistol! Vanaf hier heb je panoramische uitzichten vanaf de vlakke kalkstenen heuvels op het park en kun je zelf de Christoffelberg zien liggen.

Als je op het platform staat voel je de zachte regendouche van de golven op je gezicht. Slecht voor mijn haar, want daar gaat het van pluizen, maar het is leuk om de golven te timen en vanaf hier een video te schieten van het moment waarop het water de lucht in spat. Het verschilt toch iedere keer hoe de golven opspatten, je blijft gebiologeerd kijken naar dit proces. Houd je camera wel goed vast! Als je hem laat vallen ben je hem echt kwijt!

De Natuurlijke Brug van Curaçao, Boka Wandomi

Boka Wandomi

Via deze trail kom je bij de Natuurlijke Brug van Curaçao. De golven hebben hier miljoenen jaren op de kust ingebeukt waardoor er een natuurlijke brug is ontstaan in het gesteente. De bekendste natuurlijk brug van de wereld is die van Aruba. Daar heb je vast van gehoord. Deze is helaas in 2015 ingestort, ik heb hem gelukkig nog in het echt mogen gezien.

Boka Kalki

Dit is de plek waar de zeeschildpadden hun eieren komen leggen. Het is een baai wat gedeeltelijk is overdekt met mangrove. Als je geluk hebt, kun je het broedseizoen meemaken in het juiste tijd van het jaar.

Shete Boka National Park: praktische zaken

Het park is iedere dag open van 09.00 uur tot 17.00 uur. Je betaalt 17,50 gulden per persoon voor de entree. Bij aankomst krijg je een mooie folder met twee wandelroutes uitgetekend op de kaart. Als je het park te voet wilt gaan verkennen adviseer ik je om vroeg te beginnen vanwege de zomerse temperaturen op het eiland. Iedere trail houdt bijna een wandeling van een uur in. Het park is enorm groot, houd er rekening mee dat het je waarschijnlijk niet lukt om alle inhammen in een dag te bekijken. Als je dat wel wilt, is het een goed plan om ook daarom heel vroeg in de ochtend te beginnen. Je kunt deze excursie naar Shete Boka National Park ook vanuit Willemstad doen als je zelf geen auto hebt.

Tips en meenemen:

Neem genoeg drinkwater mee en een petje om je te beschermen tegen de felle zon, want er is nergens schaduw te vinden in dit park. Dichte schoenen lijkt me het beste voor deze wandelingen. Ga niet op je teenslippers. Kijk goed uit waar je loopt want de randen van de rotsen zijn best scherp, hier wil je niet vallen of je tenen openhalen!

Verken Shete Boka Park met de auto

Als je geen zin hebt om te wandelen in de enorme hitte, geen probleem want je kunt de Boka’s ook per auto bereiken.

Als je van ruige natuur houdt, mag je Shete Boka Park zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Curaçao! Heb je zin gekregen in een vakantie naar Curaçao? Bewaar dit artikel op Pinterest voor later.

Je vakantie naar Curacao boeken

Bekijk hier alle actuele aanbiedingen bij:

Wil je meer lezen over Dushi Curaçao? Lees dan ook:

Hier vind je alle artikelen over Curaçao

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.