Menu

Tips voor het bezoeken van de Vakantiebeurs

Het begin van het jaar wordt voor mij altijd gekenmerkt door het bezoeken van de Vakantiebeurs! Afgelopen weekend was het tijd voor de befaamde en gemiste Vakantiebeurs! Na een afwezigheid van twee jaar was het een verademing om weer over deze beurs te kunnen struinen en inspiratie op te doen voor m’n volgende reizen. Zoveel mooie bestemmingen op een plek! Ik heb m’n ogen uitgekeken. Dit is de jaarlijkse beurs die je eigenlijk niet mag missen. Hoe bereid je je voor op deze beurs om het maximale uit je bezoek te halen? Ik weet het, de beurs is alweer voorbij. Maar misschien heb je volgend jaar wat aan mijn tips voor het bezoeken van de Vakantiebeurs. Ik zet daarom alvast al mijn tips en best practices voor je op een rij.

De beste tips voor het bezoeken van de Vakantiebeurs!

Praktische tips

 • Neem een thermoskan mee met drinken of water in je tas, want waarschijnlijk wordt het een lange dag op de beurs!
 • Naast de entree is er een betaalde garderobe waar je je jas kwijt kunt voor 2,50 euro. Ook zijn er kluisjes aanwezig als je vrij op de beurs wilt rondlopen en meer spullen kwijt wilt tijdens je bezoek.
 • Neem wat crackers mee voor als je wat tussendoor wilt snacken.
 • Bezoek zeker een van de lekkere Aziatische of andere eettentjes voor je lunch! Proef de cultuur, ik kon het niet laten om te smullen van de Vietnamese loempia’s bijvoorbeeld. Maar er is zoveel te kiezen!
 • Neem je powerbank mee voor het geval de batterij van je mobiel het begeeft!
 • Draag platte schoenen of sneakers want je zult heel wat kilometers gaan maken. Zeker als je net als ik alle stands wilt zien en alle hallen meerdere keren aan wil doen om niets te missen. Ik heb in totaal zo’n 7,5 kilometer gelopen! Ik was er op de Vakdag en wilde er representatief uit zien om te netwerken. Daarom had ik mijn laarsjes met hakken aan. Dat was helaas niet zo slim, aan het einde van de dag was ik bekaf! Ik ben het gewend om altijd hakken te dragen, maar volgend jaar doe ik het wel anders.
Curaçao: een van mijn favoriete bestemmingen zoals je weet!

Bepaal vooraf je wandelroute

 • Bekijk vooraf welke stands je zeker wilt bezoeken en bepaal alvast de route of welke hal je als eerste wilt bezoeken in welke volgorde om tijd te besparen.
 • Print voor je bezoek de plattegrond van het evenement en neem dit mee in je tas. Heel leuk dat alles tegenwoordig duurzaam moet zijn, maar voor zo’n grote beurs als deze vond ik het een groot gemis dat deze niet beschikbaar waren voor de bezoekers. Bij de ingang van de hallen staat er een groot bord met de plattegrond. Ik ben geen ster met kaartlezen, maar op deze borden stond ook niet vermeld waar je je nu bevond! Wel zo handig! Je kunt de plattegrond naar hartenlust bekijken op de app in je mobiel, maar zo gaat de accu van je telefoon snel leeg. Ook is het te klein op het scherm van je mobiel omdat er letterlijk honderden stands en exposanten zijn. Dus als je inzoomt kost het weer te lang om alles te laden, al met al erg frustrerend dus!

Tips voor de Vakdag van de Vakantiebeurs

 • Ga je naar de Vakdag van de Vakantiebeurs? Er zijn geen geprinte badges in verband met duurzaamheid, dus als je wilt gaan netwerken en de drempel wilt verlagen om contact te maken, adviseer ik je om je eigen badge te maken. Weer zo’n leuk initiatief in verband met duurzaamheid, maar die ten koste gaat van de effectiviteit voor de deelnemers van zo’n dag.
 • Registratie voor de Vakdag is gratis en nog mooier is dat je daarmee ook gratis toegang hebt op de consumentendagen die hierna volgen. Dus heb je niet alle stands die je interessant leken, kunnen bezoeken op de Vakdag, dan kun je bijvoorbeeld in het weekend nog een keer gratis terug naar de Jaarbeurs.
 • Ben je een reisblogger? Neem genoeg visitekaartjes mee om uit te delen en te netwerken met interessante partijen.
 • Neem een grote tas of trolley mee voor alle informatie zoals brochures etc. die je mee gaat nemen!
 • Laatste tip: Wees vooral niet verlegen om op stands af te stappen en al je vragen neer te leggen, ook al zien de stands er druk uit, daar zijn ze voor!
 • Meld je alvast aan voor de nieuwsbrief als je niets wilt missen over de Vakantiebeurs volgend jaar!

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn tips! Heb ik iets gemist? Laat je beste tip achter in de comments!

Interessant artikel? Dan vind je dit ook leuk:

Nog geen comments

  Laat een reactie achter

  error: This content is protected. Copyright © 2023 Your Travel Reporter. All rights reserved.