Menu

Faces of Tibet: The beautiful people of Lhasa

De gezichten van Tibet - Een online foto exhibitie YourTravelReporter.nl

Naast het adembenemend mooie natuur zijn het de Tibetanen zelf die het land zo buitengewoon maken. Ik ontmoette bijzondere mensen tijdens mijn reizen door Tibet. Ondanks de taalbarrière slaagden deze onbekende mensen erin om me welkom en geliefd te laten voelen. Door gebarentaal, een glimlach of de warme gezichtsuitdrukkingen. De Tibetanen zijn een bijzonder volk. Daarom wijd ik dit artikel aan de gezichten van Tibet. Deze online fotoreeks ‘Faces of Tibet’ is mijn eerbetoon aan deze devote pelgrims, monniken en nomaden in 20 foto’s. Laat me je met deze intieme portretten meevoeren naar het mystieke Tibet!

De gezichten van Tibet

In de straten van Lhasa kijk je je ogen uit! Net zo nieuwsgierig als jij bent naar deze locals, zijn zij ook benieuwd naar jou! Wees niet bang en maak een praatje. Ze gaan graag met je op de foto en laten je hun winkels en koopwaar zien.  


In het straatbeeld zul je veel pelgrims tegenkomen. Het Tibetaans boeddhisme is verweven met de Tibetaanse cultuur en dit zie je. Ze lopen hun kora (ronde om heilige gebouwen), draaien met hun gebedsmolens en reciteren de mantra ‘Om mani padme hum’. Vooral rond de Jokhang Tempel waar de Jowo Boeddha huist en de Potala Paleis zul je veel pelgrims zien. Echt indrukwekkend om gade te slaan vanaf de zijlijn.


Druk debatterende monniken bij het Sera klooster

Tijdens je bezoek aan Lhasa zul je zeker ook langs enkele kloosters komen. Een van de bekendste en tevens een van de drie grote kloosters van de Gelug stroming is het Sera klooster. Neem je tijd om dit dorp op zich te verkennen, je zult aangenaam verrast worden. Je vindt het aan de noordkant van Lhasa en hier kun je iedere dag het monnikendebat bijwonen.


Dzi- en rode koraalstenen

Als je rondloopt in het centrum van Lhasa kom je op een gegeven moment op een plek waar de handelaren bij elkaar verzameld zitten. Het is een drukke bedoening! En een leuk fotomoment. Nog op zoek naar mooie rode koraalstenen voor je kralenketting of een mooie dzi steen? Die zul je hier gegarandeerd vinden! Dzi stenen zijn heel apart van vorm en kleur. Misschien ken je ze wel, het is een typisch Tibetaanse steen. Ze zien er mooi uit met een wit rondje erin. Een echte dzi steen kan aardig prijzig zijn. Nice to know: wist je dat Tibetanen geloofden dat de dzi-kralen insecten waren die versteend waren geraakt en werden achtergelaten als cadeau aan mensen met goed karma?


Lokaal kom je steeds andere kledingstijlen en hoofdtooien tegen kenmerkend voor iedere regio.

Bij de markt in Lhasa
Straatbeeld in Gyantse

Nomadenherder met zijn yaks net buiten de stad Lhasa.

Vrolijke meiden die ik tegenkwam onderweg richting de grens met Nepal in Shigatse.

The Friendship Highway

Als je naar Tibet reist, is het mooi om het te combineren met een bezoek aan Nepal. Je reist dan over de Friendship Highway van Lhasa naar Kathmandu. Dit is zo’n mooie route! Hij zou ook zo in het programma ‘De gevaarlijkste wegen van de wereld’ kunnen met diepe ravijnen en smalle wegen. Je komt langs de hoogste passen, bezaaid met kleurrijke Tibetaanse gebedsvlaggen en besneeuwde Himalaya-toppen.

Qomolangma National Park

Bij de grens met Nepal kom je uit in ‘Qomolangma National Park’. Mount Qomolangma is de Tibetaanse en Chinese naam voor Mount Everest. Het park, geopend in 2012, beslaat 78.000 vierkante kilometer en bevat bergen met hoogtes variërend van 7000 tot 8848 meter! En als je mazzel hebt, kun je de Mount Everest in de verte zien liggen met helder weer. Een indrukwekkend gezicht kan ik je vertellen! We hadden dat geluk en ik kon een selfie maken met de Mount Everst op 100 kilometer afstand. Dat is een selfie voor op je bucketlist!

Een oude non kijkt over de zee met rode houten huisjes in Sertar Lagrung Gar Buddhist Academy in Oost-Tibet.


Ben je benieuwd naar meer van mijn foto’s? Neem dan een kijkje in mijn portfolio.

Boek je reis naar Tibet

Lijkt het je wel wat om op avontuur te gaan naar het mysterieuze Tibet? Bekijk hier alle rondreizen naar Tibet:

Wil je meer lezen over Tibet? Lees dan ook:

Hier vind je alle artikelen over Tibet

4 Comments

 • Anique
  6 maart 2022 at 15:16

  Prachtige foto’s! Een leuke manier om een beeld te krijgen van Tibet en zijn bewoners.

  Reply
  • your travel reporter
   6 maart 2022 at 21:11

   Dankjewel Anique! Ja de Tibetanen zijn zo fotogeniek en mooie mensen! Groetjes Mila

   Reply
 • Petra
  22 november 2023 at 06:45

  Prachtige mensen!

  Reply
  • your travel reporter
   25 november 2023 at 14:54

   Ja echt bijzondere gezichten nietwaar? Groetjes Mila

   Reply

Laat een reactie achter

error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.