Menu

Ontdek dé strandtent in Kijkduin: Restaurant Pavarotti

Kijkduin-strandtent-Restaurant-Pavarotti

‘Toe aan een short break to Italy’? Afgelopen maand bestond restaurant Pavarotti en Pavarotti Dolce in Kijkduin alweer 1 jaar. Tijd voor een feestje! Samen met andere Haagse foodies was ik uitgenodigd om dit feest mee te vieren bij dé strandtent van Kijkduin tijdens een heerlijke zomerse dag en te komen proeven van al het lekkers. Lees hier alles over deze nieuwste hotspot in Kijkduin. Een terrasje pakken met uitzicht, heerlijk eten of genieten van een dessert? Bij Pavarotti kan het allemaal!

La Dolce Vita

Pavarotti in Kijkduin staat gelijk aan passie voor lekker eten, verse ingrediënten, gemoedelijkheid en ‘la dolce vita’. Het mooie interieur van hun vestingen in Leidschendam, Zoetermeer, Leiden, Delft en Kijkduin is gestyled door Rivièra Maison. Gegarandeerd dineren in elegantie en stijl dus! Je kunt plaatsnemen op hun terras, binnen gaan zitten of zelfs een verdieping lager gaan. Hier vind je de beroemde sharktank tables. Zelfs vanaf deze verdieping heb je mooi zicht op het strand en de ondergaande zon.

Dé strandtent in Kijkduin: Pavarotti

Bij Pavarotti in Kijkduin geniet je van een lunch op z’n Italiaans, een avondje uit eten of eerst een drankje in de wijnbar met maar liefst achttien verschillende soorten wijn. Tegenwoordig kun je er zelfs terecht voor een ontbijtje! Ze hebben ook een eigen cocktailkaart met unieke mixjes. Check vooral de Signature Pavarotti cocktail, hij is lekker!

➞ Lees ook mijn review over: Badhotel Domburg

Pavarotti Dolce

Bij het Instagrammable kleine zusje Pavarotti Dolce geniet je van ambachtelijk schepijs, canolli, freakshakes, bubble wafels, ciclone, goede koffie en nog veel meer. De roze inrichting leent zich perfect voor prachtige foto’s voor Insta.

Het adres voor een avondje Karaoke

Italianen zijn levensgenieters, ze houden van lekker eten en drinken maar natuurlijk ook van plezier maken en ze staan erom bekend nogal luidruchtig te zijn. Veel Italianen praten met emotie, maar zingen doen ze de hele dag. En gezien de naam van het restaurant kon zingen natuurlijk niet uitblijven. Dus bij Pavarotti kun je met je vrienden, collega’s en familie zingen in vijf gethematiseerde karaoke kamers. Een leuk adresje voor je vrijgezellenavond!

Hospitality

Eigenaar René Bogaart is ondanks zijn vele vestigingen en drukke agenda een hands-on ‘baas’ gebleven. Bijna elke avond is hij in een vestiging te vinden omdat het contact met de gasten zo belangrijk en leuk is. “Ondanks de verbouwing hebben we het eerste jaar in Kijkduin zo goed als kan gedraaid. De winter was niet makkelijk, maar ook door onze socials en het heerlijke uitwaaien op het strand en dan genieten bij ons, hebben we het volgehouden. Volgens de plannen is de verbouwing eind van het jaar klaar en is Eef, de ondergrondse fietsenstalling, bijna gereed. Kijkduin is een badplaats 3.0 en ik durf te beweren de mooiste in Nederland, met veel horeca en mooie winkels. Overal kun je (lekker) eten en zien de meeste zaken er mooi uit, maar Pavarotti onderscheidt zich door onze hospitality en daarom komen de gasten terug.”

Haaien

René is een echte dierenvriend: “We hebben thuis twintig (geredde) honden, een gered varken van de slacht, veel vogels en samen met mijn zoon – René heeft zes kinderen – heb ik twee zeeaquaria van twee meter. Na een dag hard werken word ik daar helemaal zen van. Het aquarium in Kijkduin hebben we in drie jaar voorbereid. Zo moeten haaien in een aquarium met ronde hoeken, want op haakse hoeken weerkaatsen hun signalen en dan raken ze helemaal in de war. Ook hebben ze ruimte nodig om in achtjes te zwemmen. Een Belgisch bedrijf dat onder andere Oceanium in Rotterdam heeft gebouwd, heeft deze tank ontworpen.

Er gaat veertigduizend liter water in, waar allerlei mooie vissen en haaien in zwemmen. Als de haaien te groot zijn voor deze tank, gaan ze terug naar een groter aquarium en komen er weer baby haaien voor terug. Onze sharktank in Kijkduin, waar de haaien tijdig in verblijven, is inmiddels door alle instanties gecontroleerd en goedgekeurd. Het water, want dat duurt even voordat de juiste balans (zonder algen) is gevonden, is stabiel en de vispopulatie is ook op orde. En het grote zeeaquarium bevat sinds deze week ook maar liefst 80 verschillende soorten koraal, die door een duiker zijn geplaatst.”

Sharktable

Dineren naast de enorme sharktank in deze strandtent in Kijkduin is een unieke ervaring! Je blijft geboeid naar de haaien en overige tropische vissen kijken! De reserveringskosten voor een 4-persoonstafel zijn € 10,00 en voor een 6-persoonstafel € 15,00. 

Upgrade en Cashless

“Omdat we dé Italiaan van Nederland willen worden en er veel vraag was naar uitbreiding van ons menu, een full dining experience, hebben we hieraan gehoor gegeven. Je kunt naast onze verse pasta’s en pizza’s, nu ook vlees en vis, zoals ossenhaas en gamba’s bestellen. Onze Kijkduinse Flagship store is als eerste geupgrade.” Dat Pavarotti cashless is, heeft een reden, vertelt René. “Een tijd geleden ben ik overvallen. Deze verschrikkelijke ervaring wens ik niemand toe. Vandaar dat al onze vestigingen cashless zijn. Vanwege de toeristen hebben we in Kijkduin nog wel een automaat waar je cash kan betalen en wisselgeld terugkrijgt. Dit apparaat wordt door een externe partij onderhouden en via geld- en waardetransport geleegd. Zodat alle gasten en mijn personeel veilig zijn.”

Diervriendelijk

Grote en kleine honden zijn van harte welkom in restaurant Pavarotti. Hun gastvrijheid geldt namelijk ook voor de viervoeters. Ze krijgen direct een bakje met water geserveerd.

Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.