Menu

Nikkei Cuisine: Proef de Japans-Peruviaanse keuken bij BlueBlood

Nikkei-cuisine-BlueBlood

Ben je een foodie en wil je binnenkort iets nieuws uitproberen? Ontdek dan de Nikkei cuisine bij BlueBlood Hilton in Den Haag. Ik was hier laatst uitgenodigd om te komen proeven van hun nieuwe menu. Het was een geweldige culinaire ervaring! Een waar feestje voor je smaakpapillen. Lees hier mijn review over deze nieuwe food hotspot in mijn thuisstad Den Haag.

Wat is de Nikkei Cuisine: Japan meets Peru

Ik ben gek op lekker eten, maar had nog niet eerder over de Nikkei Cuisine gehoord, shame on me! Daarom was ik extra benieuwd naar deze nieuwe keuken voor mij. Nikkei staat gelijk aan een reis naar de culinaire wereld van Peru en Japan. Een hele aparte combinatie! Deze is ontstaan toen Japanse mijnwerkers in de 19e eeuw naar Peru emigreerden en een geheel nieuwe draai gaven aan de lokale Peruaanse ingrediënten.

Verrassende smaaksensaties

De Chef de Cuisine bij BlueBlood is Luis Rojas, geboren en getogen in Peru en hij brengt zijn Latijns-Amerikaanse roots naar BlueBlood. Je kunt een gevarieerde en avontuurlijke combinatie verwachten van de soepele, zuivere smaken van Japan en het pittige, speelse palet dat onmiskenbaar is in Latijns-Amerika.

Waar zit BlueBlood

Je vindt BlueBlood bij het Hilton The Hague Hotel in hartje centrum van Den Haag. Het restaurant bevindt zich op een prachtige locatie aan het water, heerlijk dus om met mooi weer lekker buiten te gaan zitten. Binnen tref je een moderne, luxe maar kleurrijke sfeer met hoge plafonds en veel licht. De perfecte setting om heerlijk te gaan tafelen.

Cocktailbar

De cocktailbar van BlueBlood is een van de mooiste cocktailbars van Den Haag. Het is een spectaculaire plek waar je kunt genieten van heerlijke cocktails en de beste wijnen. Een mooie plek om de vrijdagmiddagborrel te houden en mimosa’s weg te drinken! Je kunt kiezen uit unieke BlueBlood cocktails die ontwikkeld zijn in hun eigen cocktail lab. Ook serveren ze creatieve benaderingen op de klassieke en hedendaagse cocktails. Als versnaperingen kun je ‘Nikkei’ bar bites bestellen, ook om te smullen. Check hun agenda, want soms hebben ze hier ook live events met een Latijns-Amerikaans tintje.

Culinaire proeverij

De menu’s van BlueBlood zijn seizoensgebonden en volledig aanpasbaar naar je behoeften. Ik heb dus heel wat gerechten in de vegetarische en zelfs vegan variant mogen proeven en was aangenaam verrast door de unieke smaakbeleving. Ook de presentatie verdient een dikke 10. De gerechten worden prachtig uitgeserveerd en lijken net minikunstwerkjes op je bord.

Vegetarische & Vegan opties

We kregen de volgende gerechten om te proeven: The Vegan Nikkei Explorer dit is een uitgebreide proeverij van diverse gerechten. Ook proefde ik van de Mango & Avocado Ceviche, Signatures Starters zoals de Shiitake Bao met avocado, het bijgerecht Champiñones Amazonico om je vingers bij af te likken! Het hoogtepunt was voor mij toch zeker wel de Chaufa Canton, dit is een speciaal gebakken rijst met paddenstoel en nikkei saus.De proeverij werd afgesloten met het Nikkei grand dessert plateau met crème brûlee van lucuma, een hele bijzondere Mochi Picchu ijs van matcha thee, yuzu en sesam (deze vond ik niet zo lekker to be honest, maar dat kwam door de dikke structuur!). 

Lees ook: High Tea in Den Haag: Lavinia Cakes ’n Buttons Review

Mijn review

BlueBlood is een exclusieve locatie om luxe uit eten te gaan. Dus heb je iets belangrijks te vieren, of wil je je vriendin een keer verwennen? Neem haar dan mee naar BlueBlood! Het is tegelijk een very Instagrammable restaurant met haar unieke inrichting. Je zult zat leuke plekjes vinden om leuke plaatjes te schieten. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het toilet, want ook hier kun je leuke selfies maken met de rode tegels en mooie neon sign op de achtergrond.

Genoten van dit artikel? Lees nog meer tips voor food hotspots:

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.