Menu

Libanees Restaurant uitproberen? Ontdek Amier de nieuwe hotspot!

Als je even zin hebt om culinair op reis te gaan in eigen land, raad ik je aan om keer te proeven van de Libanese keuken bij Amier Restaurant. Ik was er nog nooit eerder geweest en de keuken is me onbekend. Ik was daarom erg benieuwd naar dit avontuur! Dit Libanees restaurant biedt namelijk een sensatie aan smaken! Amier Restaurant is DE Libanees in het centrum van Den Haag. Voor iedereen die op zoek is naar authentieke, traditionele Maza’s! Lees hier mijn review van dit bijzondere Libanees restaurant in de hofstad.

Libanees Restaurant uitproberen? Ontdek Amier de nieuwe hotspot in Den Haag!

Amier Restaurant

Je vindt Amier Restaurant in hartje centrum van Den Haag. Voorbij het Haagse Plein en de Ridderzaal zit het restaurant gevestigd in een authentieke oude pand. Zodra je het pand binnenloopt waan je je in het Midden-Oosten! Wauw, wat een prachtig interieur! Ze hebben echt hun best gedaan om een authentieke en bijzondere sfeer te creëren. Ik voelde me net alsof ik in de sprookjes van Duizend-en-een-nacht was beland. Alleen al voor het interieur zou je binnen een kijkje moeten nemen! Ga vooral de trap op naar boven, hier vind je een intieme Salle au premier étage. Wat een ambiance, dit moet je zeker gaan zien. In de zomer kun je trouwens ook op het terras plaatsnemen.

Pure keuken

De menukaart van Amier restaurant is uitgebreid en bestaat uit tabouleh, soepen, koude en warme Maza’s en hoofdgerechten. De befaamde mezzes en de grill specialiteiten zijn hierbij natuurlijk ook aanwezig. Om een goed beeld van de keuken en alle hapjes en smaken te krijgen, kozen we voor een combinatie van vier verschillende warme Maza’s als voorgerecht. En dit was een hele goede keuze! In dit restaurant wordt alles vers bereid, tijdens het eten ervaar je een ware smaak explosie door de heerlijke geuren, kleuren en smaken uit de traditionele Libanese keuken.

Voorgerechten om te smullen

Je kunt dus kiezen uit koude en warme voorgerechten/Maza. Je kunt ook een salade of soepje nemen als je daar zin in hebt. De linzensoep leek me ook wel wat, maar die bewaar ik voor de volgende keer. Onze keuze was top, stuk voor stuk waren de warme Maza’s zo verrukkelijk! Je proeft andere smaken dan je gewend bent en ik kreeg even het gevoel echt in Libanon te zijn. Wat we hebben gegeten? We gingen voor de Samboesek bl Jibne, dit is filodeeg gevuld met kaas, peterselie en munt.

Normaal eet ik geen gluten en zuivel zoals je weet, maar bij het zien van alle lekkere opties op het menu besloot ik om voor deze keer een cheat day in te lassen onder het mom van ‘you only live once‘. En dat was het helemaal waard want de gerechten waren enorm lekker. Daarnaast hadden we de Batata Harra, dit zijn pittig gekruide gebakken aardappels met citroen. Ik ben gek op de patatas bravas die je als tapas kunt eten, maar deze Libanese aardappelen waren echt om te smullen. Natuurlijk kon de Falafel niet ontbreken bij onze mix, dit zijn gefrituurde kikkererwten met Libanese kruiden en een dip vanTahin. En om het geheel af te maken hadden we de Fateir Sabanech, dit zijn pasteitjes gevuld met spinazie en tomaat. En ben je al aan het watertanden?

Vegetarische hoofdgerechten

Het menu heeft genoeg keus voor zowel vleesliefhebbers als vegetariërs. Je kunt bij Amier kiezen uit twee vegetarische hoofdgerechten. Het ene gerecht bevat oker en het andere aubergine. Ik besloot om te gaan voor Batengan bl forn, dit is een ovenschotel met aubergine, aardappelen, paprika en pepers. Mijn vriendin ging voor de Samak bl Tahine, dit is gebakken zalmfilet met een dip van tahine. De voorgerechten waren best wel vullend moet ik eerlijk toegeven dus bij het zien van het hoofdgerecht vroeg ik me wel af of ik het allemaal op ging krijgen! Mijn ovenschotel was heerlijk smaakvol en gezond! Het personeel is verder ontzettend aardig en uitnodigend, je voelt je hier echt te gast. Al onze vragen werden uitgebreid beantwoord en ook met speciale dieetwensen kunnen ze goed rekening houden (mijn vriendin heeft namelijk een pinda-allergie).

Libanese Baqlawa

Ik schaam me om het te zeggen, maar wist je dat ik nog nooit in mijn leven eerder Baklava heb gegeten? Voor degenen die nog nooit in het Midden-Oosten zijn geweest of niet bekend zijn met de Libanese keuken: Baklava is een lekkernij die meestal als dessert wordt gegeten. Het wordt vooral gemaakt in landen van de Balkan tot het Midden-Oosten. Ik ging dus voor de Libanese Baqlawa gemaakt van filodeeg met een vulling van pistachenootjes. Dit was zo lekker! Mijn vriendin nam de Babousa, dit is een zoet griesmeelgebak van kokos en amandel. Wat een traktatie, we hebben echt genoten van iedere hap!

Kennismaking met de Libanese keuken

We hadden een 3-gangen diner en alles was om de vingers bij af te likken. Ik heb echt genoten van alle smaken. Al met al is mijn conclusie dat de Libanese keuken met haar variatie aan hapjes een uitstekende keuze is als je iets nieuws wilt uitproberen! Ik vond onze avond bij Amier Restaurant geslaagd en zeker een aanrader. I will be back!

Tip: ze bezorgen ook thuis dus probeer het een keer uit!

Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

About Author

Hi, Ik ben Mila, jouw reisreporter en met mijn plaatjes neem ik je mee op reis naar unieke bestemmingen, tropische paradijzen en luxe cruisevakanties. Genoten van dit artikel? Je kunt me gemakkelijk ondersteunen zodat ik mooi content voor jou kan blijven maken. Kijk op mijn Partnerpagina voor meer informatie. Alvast hartelijk dank voor je steun!

No Comments

    Leave a Reply

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.