Menu

AYOlite Review: de cure voor je winterblues?

AYOlite-review

In de wintermaanden heb ik altijd last van de winterblues. Jij ook? Ik lijk er maar niet aan te kunnen ontsnappen, de welbekende winterdip. Natuurlijk niet zo verwonderlijk. In het donker naar je werk en ook thuiskomen in het donker is niet bevorderlijk voor je stemming!  Ik besloot er iets aan te doen en de AYOlite lichttherapiebril uit te proberen. Ik was al bekend met de gewone lichttherapie lampen, maar de AYOlite bril is de nieuwste gadget op dit gebied. De hippe bril met blauw-turquoise licht, misschien heb je hem wel eens gezien. Ben je benieuwd naar mijn bevindingen? Lees hier mijn review van deze nieuwe must have gadget: de AYOlite! 

Wat is AYOLite ?

De AYOlite lichttherapiebril is een bril die gebruik maakt van de kracht van optimaal blauw-turquoise licht om je bioritme te ondersteunen en je slaap, energieniveau en stemming te verbeteren. Je wordt ’s ochtends normaal wakker van het zonlicht. Dit is een natuurlijk proces van je lichaam waarbij melatonine wordt afgebroken. Wanneer het weer donker wordt, maakt je lichaam melatonine aan zodat je lichaam weet dat het tijd is om te gaan slapen. Dit is je bioritme.

Help je bioritme weer op gang

In de winter is dit niet het geval omdat je de zon gewoon mist en hierdoor kan je bioritme in de war raken, kun je slecht slapen en je zelfs depri voelen. Het is algemeen bekend dat de zon ook zorgt voor de aanmaak van serotonine door vitamine D, dus je snapt wel waarom je dan in de winter zo depri kunt gaan voelen. Door het dragen van de AYOlite bril in de ochtend krijg je een hoeveelheid blauw licht in je ogen die de zon nabootst en je bioritme op gang helpt. Zo handig!

AYOlite lichttherapiebril review: de cure voor je winterblues?

Voordelen van de AYOlite bril

  • Beter slapen: Val je moeilijk in slaap, net als ik? Wil je beter doorslapen zonder wakker te worden midden in de nacht en uitgerust wakker worden? Daar kan de AYO-bril je bij helpen.
  • Boost je energie: Kun je wel meer energie gebruiken en je fitter voelen? Energiek beginnen aan je dag? Ook hierbij kan de AYO-bril je bij helpen. Je voelt je na gebruik fit en alert, zowel geestelijk als lichamelijk.
  • Voel je goed: de AYOlite bril gaat je winterblues tegen. Gebruik de bril in de ochtend 20 minuten en gedurende de dag als je een natuurlijke oppepper kan gebruiken.

Voorkom jetlag met de AYOlite bril!

Je kunt door het dragen van deze bril zelfs je jetlag aanpakken. Hoe fijn is dat! Ik ben zo benieuwd om dit op mijn eerstvolgende verre reis uit te proberen. Ik heb altijd bij terugkomst in Nederland enorm last hiervan. Dan is mijn slaapritme bijna een week ontregeld. De AYOlite bril kan hier dus bij helpen. Meer weten hiervan, lees dan dit artikel.

Hoe lang moet ik de AYOlite dragen?

Een AYOlite-sessie duurt 20 minuten. Dit volstaat om je slaap, energie en stemming een krachtige boost te geven. Al naar gelang je eigen voorkeur kun je kiezen voor langere of meerdere sessies. Bijvoorbeeld een extra sessie bij de welbekende middagdip.

Hoe lang duurt het voor ik het effect van AYOlite merk?

Dit kan per persoon verschillend zijn. Veel gebruikers ervaren de positieve effecten, zoals meer energie en een betere stemming, al na 1 lichttherapie-sessie. Anderen merken pas na enkele weken een verbetering op. Dit is ook afhankelijk van je gewenste doel. Bij mij merkte ik na een week dat ik eerder wakker was in de ochtend. Normaal werd ik pas wakker wanneer mijn wekker ging, maar nu was mijn lichaam eerder klaar voor de dag. Ook kon ik direct mijn bed uit dat was eerst wel anders. Dan bleef ik maar op de snoozeknop drukken omdat het zo’n moeite kostte om mijn bed uit te komen.

Hoe laad ik mijn AYOlite op?

De AYOlite kun je met de meegeleverde micro-usb kabel heel eenvoudig opladen via het stroomnetwerk.

Is het licht van de AYOlite veilig?

Want het blauwe licht van schermen moet je toch juist vermijden? Dat klopt, blauw licht moet je ’s avonds vermijden voor het slapen gaan. Het blauw-turquoise licht dat door AYO wordt gebruikt is veilig en vermijdt het schadelijke bereik. De AYO bril gebruik je daarom het beste vroeg op de dag.

AYO-App

De AYO-app houdt rekening met jouw persoonlijke situatie en doelen. Op basis hiervan maakt het een gebruiksschema om het beste effect te bereiken. Deze app is overigens geen must, je kunt de bril ook zonder de app gebruiken. Dit is trouwens een betaalde app. De app is nu nog een basisversie, in de toekomst zal het meer programma’s en functionaliteiten krijgen. Denk bijvoorbeeld aan integraties met Google Fit, Apple Health en speciale slaap- energie- en reisprogramma’s in combinatie met lichttherapie. Ik gebruik hem wel en vond het heel fijn om de tips toe te passen die de app je geeft om het beste uit je dag te halen. Bijvoorbeeld wanneer je beste piekuren zijn om te presteren, hoe laat je het beste kunt gaan slapen en vanaf welke tijden je beter geen koffie meer kunt drinken. Because you know I love my coffee!  

Mijn Review van AYOLite: wat vond ik ervan?

De bril heeft echt een prachtig modern design! Ik vond het fijn dat de bril erg licht is, hij weegt maar 35 gram en je voelt daardoor nauwelijks dat je hem op hebt. De maat van de bril is universeel, dus zowel ik als mijn vriend kunnen hem gebruiken dat is ook wel zo handig. Het blauwe licht is gelukkig niet storend, je kunt hem dus gerust op doen en wat anders gaan doen. Gaan werken achter je laptop, ontbijten etc. Ook fijn is dat de bril automatisch uit gaat na 20 minuten. Je hoeft dus niet zelf de tijd in de gaten te houden, voordat je de bril per ongelijk een uur op hebt en hiermee je bioritme helemaal verpest! Dat zou echt iets voor mij zijn! Maar daar hoef je dus niet bang voor te zijn.

Energieker en productiever met de AYOlite

De bril is makkelijk op te laden met de bijgeleverde USB-C kabel en komt in een mooie verpakking. Het doosje heeft de vorm van een blauw-wit capsulepil dat is wel grappig. Je kunt je AYOlite bril dus makkelijk en beschermd meenemen op reis. Alhoewel de opbergdoos in het begin wel een beetje stroef open ging. Na een paar keer word je hier wel behendig in. Na een week gebruik merkte ik al dat ik automatisch eerder wakker begon te worden in de ochtenden en meer energie had. Ik ben productiever, ik zit beter in mijn vel en voel me beter. Voor mij werkt de bril dus en ik ben er enthousiast over! Ik ben er tevreden mee en zal hem het hele jaar door blijven gebruiken, want wie kan er nu niet een extra dosis energie gebruiken?

Tip: je kunt de bril ook gebruiken tegen de bekende middagdip!

Wil je ook een AYOlitebril bestellen en je energielevel boosten? De lichttherapiebril is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

Meer tips lezen over beter slapen?

Ik heb van alles uitgeprobeerd, dus als je benieuwd bent, lees dan ook mijn blog over de Kneipp producten met natuurlijke oliën die je helpen met beter slapen. Of probeer de Pranamat Eco tegen je slaapproblemen, ook dat kan enorm helpen om je vermoeidheid en stress tegen te gaan. Heb je nog tips? Laat het me weten in de comments!

Interessant artikel? Dan vind je dit ook leuk!

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2024 Your Travel Reporter. All rights reserved.