Menu

Didot34 Review: Shared dining in het Historische Slaak Gebouw

Didot34

Als je door de straten van Rotterdam wandelt, raak je onder de indruk van de mix van moderniteit en geschiedenis van deze stad. Een van de meest intrigerende plekken waar deze balans perfect tot uiting komt, is het Slaak gebouw. Dit is een historisch icoon dat nu een thuis biedt aan het verfijnde Restaurant Didot34. Voordat we ons onderdompelen in de culinaire verrukkingen van dit restaurant, duiken we in de rijke geschiedenis van het Slaak gebouw.

Een terugblik op het verleden

Het Slaak gebouw, een architectonisch meesterwerk dat in 1952 opnieuw werd gebouwd, heeft door de jaren heen verschillende gedaanteverwisselingen ondergaan. Oorspronkelijk diende het als thuisbasis van de krant ‘Het Vrije Volk’. Een waar symbool van vooruitgang in die tijd. Naarmate de technologie vorderde, verloor het echter geleidelijk zijn oorspronkelijke doel en raakte het in verval.

Een nieuw hoofdstuk: de Renaissance van het Slaak Gebouw

Gelukkig werd het Slaak gebouw niet vergeten in de geschiedenisboeken van Rotterdam. Na jaren van verwaarlozing onderging het gebouw een spectaculaire herontwikkeling. In 2019 opende het zijn deuren als een luxueus Boutique Hotel. Hierbij werd het oorspronkelijke karakter en de architectonische pracht behouden en gecombineerd met moderne elegantie. Het gebouw werd nieuw leven ingeblazen als het befaamde Slaak Rotterdam. Lijkt het je wel wat om hier te overnachten?

➞ Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Een Culinair avontuur: Restaurant Didot34

In het hart van dit gerenoveerde meesterwerk vind je Restaurant & Bar Didot34. Een culinaire bestemming die de smaakpapillen van elke fijnproever weet te betoveren. Geïnspireerd door de rijke geschiedenis van het gebouw biedt Didot34 een unieke eetervaring die je zintuigen prikkelt! We mochten laatst komen proeven van het nieuwe shared dining menu en waren aangenaam verrast!

De menukaart: Een symfonie van smaak

Bij Didot 34 draait alles om het samenspel van smaken en texturen. De menukaart weerspiegelt de diverse culinaire invloeden die Rotterdam te bieden heeft, met een eigentijdse twist. Van verrukkelijke voorgerechten die je smaakpapillen doen ontwaken tot meesterlijk bereide hoofdgerechten die een ode brengen aan lokale ingrediënten. Elk gerecht vertelt een verhaal dat geworteld is in de geschiedenis en cultuur van Rotterdam.

De ambiance: waar geschiedenis en verfijning samenkomen

Terwijl je geniet van je culinaire reis bij Didot 34, omringt de ambiance je met een gevoel van tijdloze schoonheid. Het interieur, zorgvuldig ontworpen met een knipoog naar het verleden van het gebouw, straalt een sfeer van elegantie uit. Hoge plafonds, prachtige kroonluchters en een decor dat herinnert aan vervlogen tijden. Een perfecte omgeving die aansluit bij de historische charme van het Slaak gebouw.

Een uitnodiging om te proeven en te ervaren

Onlangs introduceerde Restaurant & Bar Didot34 haar menukaart met hun nieuwe shared dining concept. Met gerechten die allesbehalve doorsnee zijn en vele vegetarische opties spreekt het restaurant een groter publiek aan. Alle gerechten zijn makkelijk met je gezelschap te delen. Ik was zelf helemaal weg van de vegetarische truffel risotto. Benieuwd geworden? Breng dan zeker een bezoek aan Didot34 om de magie van Rotterdam te ervaren op een culinaire manier!

Genoten van dit artikel? Dan vind je dit ook leuk!

*Dit is een samenwerking. Lees meer hierover in de Disclaimer.

Nog geen comments

    Laat een reactie achter

    error: This content is protected. Copyright © 2023 Your Travel Reporter. All rights reserved.